Avustralya'da trende havluyla ornitorenk taşıyan adam yakalandı

Ornitorenge ne olduğu bilinmiyor

Erkek zanlı 430 bin Avustralya doları (yaklaşık 5,5 milyon TL) para cezası alabilir (AFP)

Avustralya'da trene havluya sardığı ornitorenkle (Platipus) binen adam bugün yakalandı. Adı açıklanmayan zanlı, koruma altındaki bir hayvanı yakalama ve koruma altındaki bir hayvanı beraberinde tutmakla suçlanıyor.

Nesli neredeyse tehdit altındaki türler listesinde olan bu hayvan, Avustralya'nın doğusunda ve Tazmanya'da bulunuyor. Erkek ornitorenklerin ayaklarındaki zehirli mahmuzlar, insanların canını fazlasıyla acıtabiliyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Queensland Çevre Bakanlığı, bir ornitorenkin ne kadar uzun süre yaban hayatı dışında kalırsa hastalanma riskinin o kadar arttığını bildirdi.

26 yaşındaki zanlı ve beraberindeki kadın, salı sabahı trene yanlarında ornitorenkle binerken görülmüştü. Polis ekipleri, güvenlik kamerasına yakalanan çifti aramaya başlamıştı. 

Queensland Polisi, çiftin memeliyi diğer yolculara sevdirdiğini duyurmuştu. İkilinin hayvanı daha sonra bir alışveriş merkezine götürüp burada da insanlara gösterdiği açıklanmıştı.

Bununla birlikte zanlı yakalansa da hayvan bulunamadı. Queensland polisi, kendilerine ornitorenkin Caboolture Nehri'ne bırakıldığını söylendiğini aktardı. Ancak yetkililer hayvanın iyi olup olmadığını bilmiyor.

Zanlı, 8 Nisan'da yargıç karşısına çıkacak. Öte yandan polis ekipleri olaya karışan kadını sorguladı ancak onu tutuklamadı. 

 

Independent Türkçe, BBC, ABC News 

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU