Milli Savunma Bakanı Akar: Müşterek Harekat Merkezi haftaya çalışmaya başlayacak

Akar: Müttefiklerimizin teröristlerle, YPG ile iş birliği yapmasının bizim açımızdan hiçbir izahı yok

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kuvvet Komutanları bölgedeki birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulunmak üzere Şanlıurfa'ya gitti. Fotoğraf: AA

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD ile koordineli yürütülen güvenli bölge uygulamasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Birleşik Müşterek Harekat Merkezi'nin tam kapasite ile gelecek hafta çalışmaya başlayacağını açıklayan Akar, belirlenen takvimin şu ana kadar aksamadan uygulandığını belirtti.

Akar, takvimin bundan sonra da aynı şekilde uygulanmasını beklediklerini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

Bunu yakından takip ediyoruz. Müttefiklerimizin teröristlerle, YPG ile iş birliği yapmasının bizim açımızdan hiçbir izahı yok. Bunun bir an önce sonlanmasını bekliyoruz.

Müşterek Harekat Merkezi'nin ABD ile Türkiye arasında 5-7 Ağustos tarihlerini arasında düzenlenen toplantılarda Suriye'de oluşturulması planlanan güvenli bölgenin tesisinin ABD ile birlikte koordine ve yönetimi için Türkiye’de Müşterek Harekat Merkezi kurulması mutabakatına varılmış, altyapı çalışmalarına başlandığı duyurulmuştu. Türkiye ile ABD arasında Müşterek Harekat Merkezi kurulmasına yönelik çalışmalar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye'de Fırat Nehri'nin doğusunda YPG kontrolündeki bölgeye operasyon gerçekleştireceğini açıklamasının ardından başlamıştı.

Erdoğan, güvenli bölge kurulmasına yönelik çalışmalardan sonuç alınamaması durumunda Ankara'nın tek başına harekete geçeceğini belirtmişti.

 

Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU