Alman Kriminal Dairesi Başkanı’ndan uyarı: Aşırı sağcılar şiddet eylemi yapabilir

Almanya Kriminal Dairesi Başkanı Münch, ülkedeki ‘aşırı sağ’ tehlikesine dikkat çekti. Münch, bu grupların terör yapıları oluşturabileceklerini söyledi

Fotoğraf: Reuters

Almanya Krimanal Dairesi Başkanı Holger Münch, "t-online" adlı internet sitesine verdiği röportajda aşırı sağcı grupların şiddet eylemi yapabileceklerini söyledi. Aşırı sağcı çevrelerin şiddet eğiliminin son yıllarda arttığını belirten Münch, aşırı sağcıların bir araya gelerek “etki oluşturacak bir şey yapabilecekleri" uyarısında da bulundu.

Hedef sadece yabancılar değil

Aşırı sağ grupların hedefinde yabancılara ve siyasi muhaliflerin olmadığını aktaran Münch, bu grupların ‘ülkede çeşitlilikten yana olan ve mültecilere yardım edenlere karşı da suçlar işlediklerini’ belirtti.

Münch, aşırı sağcıların terör yapıları oluşturabileceklerine de işaret ederek, "Terörist gruplara kadar varan yapılar oluşabileceği riskini de görüyoruz" dedi.

İnternette işlenen nefret suçlarıyla mücadele etmek için, federal hükümet ve eyalet yönetimlerinin birlikte çalışması gerektiğine vurgu yapan Kriminal Dairesi Başkanı Münch, ‘İnternet üzerinden paylaşılan nefret mesajlarının oluşturduğu tehlike çok yüksek" ifadesini kullandı.

13 Ağustos’ta Berlin’de iki Türk kadın, çocuklarının yanında saldırıya uğramıştı. Yakalanan saldırgan hakkında taciz ve adam yaralama suçlamaları ile soruşturma başlatılmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU