Kırgızistan’da gözaltına alınan Atambayev’in mal varlığı donduruldu

Kırgızistan'da polisinin operasyonuyla 8 Ağustos'ta gözaltına alınan eski Cumhurbaşkanı Atambayev'in ülkedeki mal varlığının dondurulduğu açıklandı. Açıklamada Atambayev’in mal varlığının listesi de yer aldı

Fotoğraf: Reuters

Kırgızistan'da başsavcılık, polis operasyonuyla 8 Ağustos'ta gözaltına alınan eski Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'in ülkedeki tüm mal varlığının dondurulduğunu duyurdu.

Bir açıklama yapan başsavcılık, Atambayev ve ailesine ait olduğu belirlenen banka hesapları, mülk, menkul kıymetler ve hisselerinin tümünün bloke edildiği belirtildi. 

Açıklamada Atambayev'e, eşine ve şirketlerine ait mal varlıklarının listesi de paylaşıldı:

Atambayev'e ait olduğu bilinen Kırgızavtomaş Üretim Tesisleri Anonim Şirketi, Aprel (Nisan) ve Kanal D televizyon kanalları, Aprel Vakfı, Ulusal Sürdürülebilir İnsani Gelişme Uzmanı Konseyi Derneği, Sağlık ve Uzun Ömür Tıp ve Eğitim Bilim Merkezi, Radyo ve Televizyon Tüzel Kişiler Birliği, Kırgızavtomaş Tüzel Kişiler Birliğine ait 25 bankadaki kasa mevcutlarının yanı sıra Atambayev'e ait 5 lüks otomobil, bir ev, bir yayla, 3 bağ, 4 arazi, Atambayev'in eşi Raisa Atambayeva'ya ait birer daire ve ev, 3 otomobil ile Kırgızavtomaş şirketine ait onlarca daire, mülk, araç, arazi, depo ve tesisleri donduruldu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU