Kongo’da ebola salgının önüne geçilemiyor, hastalık yeni bir eyalete sıçradı

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde bir yıldan uzun süredir devam eden ebola salgını yeni bir eyalete sıçradı. Güney Kivu Eyaleti’nde hastalığa yakalanan bir kadının hayatını kaybettiği, bebeğinin ise tedavi altına alındığı açıklandı

Kongo'da ebola salgınına karşı 8 Ağustos 2018'de başlatılan kampanyada 200 bine yakın kişi aşılandı. Fotoğraf: Reuters

Kongo’da geçen yıl temmuz sonunda başlayan ebola salgınında bin 811 kişi hayatını kaybetti. Virüsü taşıyan 844 kişi iyileşirken, ebola merkezlerindeki 93 kişinin tedavisi sürüyor.

Ülkenin, Kuzey Kivu ve Ituri eyaletinde etkili olan virüsün bir başka eyalete de sıçradığı bildirildi.

'Salgının yaşandığı bölgeden gelmişler'

Güney Kivu Eyaleti Valisi Theo Ngwabidje, Mwenga bölgesinde bir kadın ve yedi aylık bebeğinde ebola virüsü tespit edildiğini açıkladı. Hastalığa yakalanan annenin hayatını kaybettiğini söyleyen Ngwabidje, bebeğinin ise tedavi altında olduğu bilgisini paylaştı.

Ngwabidje, kadının, salgının uzun süredir görüldüğü Beni kentinden Mwenga'ya geldiğini ifade ederek, "Dünden bu yana, Ulusal Koordinasyon ekipleri, salgınla mücadele için eyalette çalışma yürütüyor" dedi.

13 Ağustos’ta bir açıklama yapan ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Kongo’da 700 ebola hastası üzerinde denenen iki ilacın, vakaların yüzde 94'ünde de iyileşme sağladığını açıklamıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU