Suriye’de Kurban Bayramı’nda 124 bin insan evsiz kaldı, sayının 1 milyona yükselmesinden korkuluyor

Rejim güçleri ve Rusya'nın saldırıları Kurban Bayramı’nda 124 bin insan evsiz bıraktı. Saldırılar nedeniyle evlerine terk eden Suriyeliler, Türkiye sınırındaki kamplara taşındı. Göçmen sayısının arttırmasından endişe ediliyor

Fotoğraf: AA

Suriye’de rejim güçleri ve Rusya Kurban Bayramı’nda saldırılarına ara vermedi. Rejim güçleri bayram boyunca İdlib'in güneyindeki Han Şeyhun ilçesi yönünde ilerledi. Birliklerin ilerleyişi 124 bin Suriyeli evsiz bıraktı.

Suriye Müdahale Koordinatörlüğü Müdürü Muhammed Hallac, 19 bin 231 aileden oluşan sivillerin çoğunun Türkiye sınırı yakınında, Reyhanlı’nın karşısındaki Atme, Kah, Deyr Hassan ve Kefer Lusin gibi kamp alanlarına göç ettiğini söyledi.

20190816_2_37784213_46836243.jpg
Evlerini terk etmek zorunda kalan Suriyeliler, Türkiye sınırına yakın kamplara doğru yola çıktı Fotoğraf: AA

 

Sivillerin bir kısmının ise Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı bölgelerine yöneldiğini ifade eden Hallac, en büyük göçün kuşatılma tehlikesi altındaki Han Şeyhun’undan gerçekleştiğini belirtti.  

Hallac, saldırıların Serakib ve Maarratinnuman ilçelerine yayılması durumunda ise göçe mecbur kalan insan sayısının 1 milyona ulaşabileceğini dile getirdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU