İDDİA | Bahçeli'nin İYİ Partililere yaptığı "Yuvaya dönün" çağrısı sadece MHP'ye yönelik değil

Çağrının amacının sadece MHP’ye dönük değil, Cumhur İttifakı tabanını genişletmek olduğu ifade ediliyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin genel merkezinde düzenlenen bayramlaşma töreninde partililer ile bir araya gelmişti / Fotoğraf: AA

İYİ Parti'nin 4. Olağanüstü Kurultayı öncesinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yaptığı 'yuvaya dönün' çağrısının arkasında partiyi 2023'e hazırlamak olduğu iddia edildi. 

Cumhuriyet gazetesinden Selda Güneysu'nun haberine göre, söz konusu çağrı sadece MHP'ye dönük değil.

Bahçeli'nin asıl niyetinin MHP'ye kırgın olan ülkücüleri yeniden MHP çatısı altında toplayarak, Cumhur İttifakı’nın çatısını genişletmek olduğu belirtiliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Habere göre parti kurmaylarının, "MHP’ye gelmeleri önemli değil. AK Parti’ye de gidilebilir. AK Parti’deki bölünme hazırlığı çok büyük. Partiden büyük kopuş olmasa bile yüzde 2 bile değerli olacak. Önemli olan Cumhur İttifakı çatısı altında birleşilmesi” yorumu yaptığı öne sürülüyor.

MHP’de İYİ Parti’nin henüz partilileşme sürecini tamamlayamadığı ve bir kimlik sorunu yaşandığı değerlendirmeleri yapılıyor.

Akşener'in konuşma metinlerini yazan isimden istifa kararı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in TBMM Parti Grubu'ndaki konuşmalarını yazan Bahadırhan Dinçaslan, İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurdu.

Bahadır Dinçaslan, istifa kararının ardında Mehmet Salih Ensarioğlu'nun açıklamalarının olduğunu belirtip "Siyasetten bir halt anlamadığımı gördüm" dedi.

 

 
Dinçaslan geçen yıl partinin 2. Olağanüstü Kurultayı'nda partinin Genel İdare Kurulu üyeliğine seçilmiş, Twitter hesabından 15 Temmuz darbe girişimi sırasında "Lütfen bu gerçek deyin, ihtilal oldu deyin" şeklinde tweet atpı sildiği iddiasının ardından görevinden istifa etmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU