Bloomberg: Ziraat Bankası, Venezuela Merkez Bankası'nın hesaplarını kapattı

Bloomberg, Ziraat Bankası'nın hesap kapatma işlemeni doğruladığını, Venezuela'dan ise yorum gelmediğini belirtti

Fotoğraf: AA

ABD'nin Venezuela ile çalışmaya devam eden şirketlere yaptırım uygulayacağını açıklamasının ardından Ziraat Bankası'nın Venezula Merkez Bankası'na hizmeti durdurduğu ifade edildi.

ABD merkezli haber kuruluşu Bloomberg’de yer alan habere göre Ziraat Bankası, Venezuela Merkez Bankası’nın hesabının kapandığını doğruladı ancak bu kararla ilgili başka ayrıntı vermedi.

Venezuela Merkez Bankası’ndan ise konuyla ilgili bir açıklama gelmediği belirtildi.

Bloomberg’ün haberinde Ziraat Bankası’nın bu kararının Venezuela Merkez Bankası çalışanları için de beklenmedik bir gelişme olduğu aktarıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD'nin yaptırım mesajları

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada Venezuela’da Maduro yönetimiyle iş yapan şirket ve kurumları “Çok dikkatli ilerleyin” sözleriyle uyarmış, Maduro yönetimiyle çalışan şirketlerin de dolaylı yaptırımlara maruz kalabileceğinin mesajını vermişti.

Bolton, ABD'deki yabancılar dahil herkesin yaptırım kapsamına alınabileceğini belirterek "Maduro yönetimiyle ticaret yapacak üçüncü kişilere bir mesajımız var. Bu durumdan olabildiğince sakının. Diyalog kurma zamanı sona erdi. Şu anda eyleme geçme vakti" diye konuşmuştu.

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela hükümetinin ABD'deki tüm varlıklarının donduran başkanlık kararnamesini imzalamıştı.

ABD ve Avrupa hava yolu şirketleri dahil olmak üzere çok sayıda şirket Venezuela hizmetlerini durdurmuş durumda. Türk Hava Yolları ise haftada birkaç kez Venezuela’nın başkenti Caracas’a sefer düzenliyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU