MSB'den Güvenli Bölge açıklaması: Haberler gerçeği yansıtmıyor

Milli Savunma Bakanlığı: Görüşlerde herhangi bir değişiklik söz konusu değil

Fotoğraf: AA

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), ABD ile koordineli tesis edilmesi planlanan Güvenli Bölge’ye ilişkin, Türkiye'nin daha önce açıklanan ve halen geçerliliğini koruyan görüşlerinde herhangi bir değişiklik olmadığını bildirdi.

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, Suriye'nin kuzeyinde ABD ile koordineli tesis edilmesi planlanan Güvenli Bölgeye yönelik olarak son zamanlarda, bazı basın organlarında Türk ve ABD'li yetkililere dayandırıldığı iddia edilen haber ve yorumların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Açıklamada, "Güvenli Bölgeye yönelik olarak, ABD ile koordineli yürütülen faaliyetler MSB tarafından yeri ve zamanı geldiğinde kamuoyuna açıklanmaktadır. Bu kapsamda Türkiye'nin daha önce açıklanan ve halen geçerliliğini koruyan görüşlerinde herhangi bir değişiklik mevcut değildir" ifadesine yer verildi.

Akar: 30-40 kilometrelik bir derinlik gerektiğini söyledik

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise Müşterek Harekât Merkezi'nin en kısa sürede açılacağını söylemişti.

Pazartesi günü TRT Haber'e konuşan Akar, "Her platformda, her ortamda güvenliğimiz bakımından 30-40 kilometrelik bir derinlik gerektiğini söyledik" demişti.

Müşterek Harekât Merkezi kurulduktan sonra adım adım ilerleme, müttefiklik ruhuna uygun şekilde Amerikalılarla beraber hareket etme arzusunda olduklarını belirten Akar, "Diğer taraftan da bizim ister B planı ister C planı olarak ifade edin...Eğer bunlar yürümezse kendi başımıza yapacağımız faaliyetlerimiz olacaktır" diye konuşmuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da bugün "ABD Başkanı Donald Trump'ın 20 mil sözü var, YPG'nin çıkarılması gerekiyor" açıklamasını yapmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU