Can Ataklı: Sordum öğrendim, DSP neden sarayın kapısına gitti?

"CHP yönetimi, bizi saraya yönelmeye mecbur etti"

Fotoğraf: AA

Korkusuz yazarı Can Ataklı, Demokratik Sol Parti’nin (DSP) Cumhur İttifakı’na katılacağı iddiaları hakkında bir köşe yazısı kaleme aldı. Ataklı’nın konuştuğu DSP yöneticisi, “CHP yönetimi, bizi saraya yönelmeye mecbur etti” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Can Ataklı’nın bugünkü köşe yazısı şöyle:

Her gün yeni bir şaşırtıcı haber alıyoruz. Bunlardan biri de Ecevit’in DSP’sinin Cumhur İttifakı’na katılmak için sarayın kapısına gitmesi oldu. DSP’nin bugünkü halinin tabii ki Ecevit’in DSP’si ile fazla ilgisi yok ama bu tavır özellikle CHP’li seçmenleri hem şaşırtıyor hem de öfkelendiriyor.

Dün bir DSP yöneticisi ile konuştum. “Bizi saraya yönelmeye mecbur ettiler” dedi. Ben de şaşırdım “Sizi kim mecbur ediyor?” diye sordum. Cevap olarak “CHP yönetimi” dedi ve ekledi “Bugüne kadar hiç el uzatmadılar, bir kere bile davet etmediler, bu kin ve öfke nereden kaynaklanıyor ben anlamıyorum.”

Bu DSP’liye “Belki de sizin el uzatmanız lazım, CHP’den çağrı gelmeyince saraya gitmenizi halka pek anlatamazsınız” uyarısında bulundum. Aynı saatlerde 51 eski DSP milletvekilinin ortak açıklaması geldi önüme. Demokratik solcu isimler cumhuriyetin korunması ve yaşatılması için şu anda Millet İttifakı’nın desteklenmesi gerektiğini bu nedenle bu seçimde Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını desteklediklerini bildiriyorlar.

 

Korkusuz

DAHA FAZLA HABER OKU