Darüsselam "bekar kadınların kalbi kırılmasın diye" tüm evli erkeklerin isimlerini yayımlayacak

Komiser Makonda “Darüsselam bölgesinden birçok kadın defalarca aldatıldı, yetti artık” dedi

Koyu bir Hristiyan olan Paul Makonda aynı zamanda Cumhurbaşkanı John Magufuli’nin sadık müttefiki (AFP)

Tanzanya’nın en büyük şehri Darüsselam’ın yerel yönetimi, bekar kadınların “yok yere kalplerinin kırılmasını” engellemek için tüm evli erkeklerin kimliklerini yayımlamayı düşünüyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Darüsselam’ın bölgesel komiseri Paul Makonda’nın yaptığı planlama, kadınların devlet destekli halka açık bir çevrimiçi veri tabanında bölgedeki bütün evli erkeklerin isimlerini ve fotoğraflarını aramasına olanak sunuyor.

Ülkenin medya organı The Citizen’a göre, Makonda kadınların evlenme sözü verip de yerine getirmeyen erkeklerden şikayetçi olduğunu söyledi.

 Makonda “Genç kadınlardan çok sayıda şikayet aldım. Darüsselam bölgesinden birçok kadın defalarca aldatıldı, yetti artık” dedi. Makonda sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu çekici adamlar onlara evlenme sözü veriyor, onları kullandıktan sonra da başlarından savıyorlar. Bu onur kırıcı bir şey. (...) Bu kurnaz adamlar birçok kadının kalbinin kırılmasına ve duygusal açıdan yaralanmasına neden oldu. Bir kadınla başarılı biçimde flört eden, kadının tüm uğraşını bırakıp kendisiyle ilgilenmesini sağlayan genç bir erkeğin onu sadece kullanmadığını düşündüğünüzden onunla evlenmesini umarsınız. 

Makonda veri tabanının Hristiyan, Müslüman ve geleneksel evliliklere mensup erkekleri içereceğini kaydetti.

The Ciziten evli kadınların kullandığı erkeklerin benzer bir hizmete erişim önerisi bulunmadığından bazı erkeklerin planlamadan hoşlanmadığını belirtti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world/africa

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU