Etyen Mahpçupyan: Akşener'in üzerinde Millet İttifakı'nın dışından gelen bir yaptırım var

"Akşener eve gittikten sonra kimlerle konuştu? 15 saat boyunca ne oldu?"

Gazeteci ve yazar Etyen Mahçupyan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in sert ithamlarla 6’lı Masa’dan ayrılmasını değerlendirdi. Mahçupyan, “Akşener'in üzerinde Millet İttifakı'nın dışından gelen bir yaptırım var” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mahpçupyan TV5'te yayınlanan Hasan Basri Akdemir ve Mustafa Deniz'in sunduğu 4. Güç programında şu değerlendirmeyi yaptı:

İYİ Parti'nin tavrı şaşırtıcı değil. Aylarca süren bir şey fevri olamaz. İmzalar atıldıktan sonra 6 lider yemek yemiş, fevri olsa bir kavga olurdu. Bu bilinçli bir hareket. Akşener eve gittikten sonra kimlerle konuştu? 15 saat boyunca ne oldu? Yazılan metindeki ifadeler o kadar ağır ki; sanki biri Meral Akşener ve İYİ Parti'ye zorla bir şey yaptırıyor. Aylardır o masada oturuyor ve çıkan her metnin altına imza atıyor. Akşener'in üzerinde Millet İttifakı'nın dışından gelen bir yaptırım var. Meral Akşener göz göre yanlış bir şey yaptı. Akşener, Millet İttifakı'na zarar vereceğini düşünerek birileri için bir fedakarlıkta bulundu ancak yanıldı.

Kendisine zarar verme ihtimali olan bir şey yapması siyasi bir bağ, siyasi bir karar mekanizması olduğunu söylüyor bize. Buraya doğru gelirken neden İmamoğlu ve Yavaş isimlerini söyledi. İmamoğlu ve Yavaş’ın olmayacağı aylar öncesinden Kılıçdaroğlu tarafından söylenmesine rağmen bile bile neden olmayacak adayları önerdi?

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU