Tom Cruise, Top Gun: Maverick'in setinde Val Kilmer'la karşılaştığında ağlamış

Cruise, rol arkadaşı için "O kadar güçlü bir oyuncu ki, anında yeniden o karaktere büründü" dedi

(Universal Pictures)

Tom Cruise, Top Gun: Maverick filminin setinde Val Kilmer'la yeniden bir araya gelmesinin ne kadar duygusal olduğunu açıkladı.

Cruise'la birlikte 1986 yapımı ilk Top Gun filminde rol alan Kilmer'a 2015'te kanser teşhisi konmuştu. Başarılı bir kemoterapi ve iki trakeotomi geçirdikten sonra Kilmer kanserden kurtulsa da bir ses kutusuyla konuşuyor.

Maverick'te Cruise'la yeniden bir araya geldiğinde, "Iceman" lakaplı karakteri Tom Kazansky'nin belirtilmeyen bir hastalık nedeniyle bir bilgisayar aracılığıyla konuştuğu görülüyor.

Cruise yakın zamanda Jimmy Kimmel Live!'a katıldığında "Bunun oldukça duygusal olduğunu söylemek istiyorum. Val'i onlarca yıldır tanıyorum" dedi.

Geri dönüp o karakteri oynaması... O kadar güçlü bir oyuncu ki, anında yeniden o karaktere büründü. Şu anda Iceman'e bakıyorsunuz.

Cruise, "Ağlıyordum. Duygulandım" diye itiraf etti.

O çok parlak bir oyuncu ve onun çıkardığı işlere bayılıyorum.

İlk Top Gun'da Iceman, Maverick'in deniz havacıları eğitim programındaki baş rakibi. Maverick sonunda Iceman'in hayatını kurtardıktan sonra onun saygısını kazanır ve Kilmer'ın ölümsüz "Ekibimde her zaman yerin var" cümlesini söylemesine yol açar.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

63 yaşındaki Kilmer filmden bir kareyi geçen yıl Instagram'da "36 yıl sonra... Hâlâ senin ekibindeyim" diye dokunaklı bir mesajla paylaşmıştı.

Cruise daha önce Kilmer'ı bu aksiyon filmlerinin ilkine dahil etmek için "çok uğraştığını" açıklamıştı.

Top Gun: Maverick, 2022'nin en çok gişe yapan filmi oldu; dünya çapında tarihin en çok gişe yapan 11. filmi ve bu yılki Oscar Ödülleri'nde En İyi Film dalında aday.

Bu ayın başlarında düzenlenen Akademi Ödülleri adayları yemeğinde Steven Spielberg, Cruise'u "Hollywood'un kıçını" kurtardığı gerekçesiyle takdir etmişti.

Yönetmen, oyuncuya "Ciddiyim. Maverick tüm oyunculuk endüstrisini kurtarmış olabilir" demişti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU