Sakarya’da bir köpeğin vücuduna jiletle “it” yazdılar

Durumu iyi olan köpek, sahiplendirilecek

Fotoğraf: AA

Hayvan hakları savunucuları tarafından gündeme getirilen, hükümet yetkilileri tarafından yasal zemine oturtulacağı açıklanan ancak henüz ilerleme kaydedilemeyen “hayvana yönelik şiddet” tartışmaları sürerken bir hayvanın vücuduna jiletle “İt” yazıldı.

Sakarya’nın Arifiye ilçesindeki Fatih Mahallesi'nde kesici aletle vücuduna "it" yazılan yaralı köpeği gören vatandaşlar, hayvanı Sakarya Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi'ne götürdü. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Köpek, burada veteriner tarafından bakımlarının yapılmasının ardından müşahedeye alındı. 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Şube Müdürü Nagihan Yaman, "Normalde sadece darp izleri olsaydı trafik kazası diyebilirdik fakat üzerinde jiletle kazınarak kelime yazılmış. Burada gece çalışan arkadaşımız ilk müdahalesini yapmış. Yaralarının tedavisi yapıldı, ağrı kesicileri verildi. Arka ayaklarında bir sıkıntı var. İnşallah tedavi süreci burada devam edecek" diye konuştu. 

Bu gibi vakalarla dönem dönem karşılaştıklarını dile getiren Yaman, şöyle devam etti:

Yapılan bu muameleyle alakalı söylenecek kelime bulamıyorum. Allah ıslah etsin. Köpeğin buradaki bakımı devam edecek. Arka ayaklarındaki kırık durumu röntgenle tespit edilecek. Belki operatif müdahale gerektirebilir. Şu anda çok vahim bir durumu yok. Ağrıları ve sızıları var tabii, ağrı kesicileri ve vitamin destekleriyle genel durumunu destekliyoruz. Şu anda keyfi yerinde. Umarım iyileşecek, sonrasında da sahiplendireceğiz. Emin ellerde.

Yaman, köpeğin bulunma ve tedavi sürecinde hayvan dernekleriyle koordineli hareket ettiklerini sözlerine ekledi.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU