Ekrem İmamoğlu: Böyle bir süreçte iletişim hattına müdahale edenin aklı kıttır

İBB Başkanı, deprem bölgesinde internete olan erişim kısıtlanması kararının can kayıplarına neden olduğunu vurguladı

Fotoğraf: Twitter

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Bilgi Teknolojileri Kurulu (BTK) kararıyla Twitter’ın yavaşlatılmasına bir kez daha tepki gösterdi. İmamoğlu, “böyle bir süreçte iletişim hattına müdahale edenin aklının kıt olduğunu” belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Habertürk’ten Nihal Bengisu Karaca’ya konuşan İmamoğlu’nun ifadeleri şöyle:

Bu süreçte internetin yavaşlatılması meselesi, tam da o enkazın ağır anlarından birindeki o pozisyon çok acı bir karar. O kararı alan kimse, vesile olan kimlerse yargılanmalı. Kaldı ki internet meselesinin özellikle böyle bir afette ne kadar işe yaradığına birebir şahit oldum.

Başka bir acı şeyi söyleyeceğim. İnternetin var olması bir bölgede internet yokken bizim oraya mobil istasyonumuzun varmasıyla ve devreye alınmasıyla beraber enkazdan atılan mesaj depremzede yakınının cebine tek tek düşmeye başladı. Anlaşıldı ki orada yaşayan biri var ve saatlerdir mesaj atıyor... Böylesi bir iletişim hattına düşmanlık edenin aklı kıt. Bu ülkeye ve insanına kötülük yapıyor. Mecraları kötüye kullananlarla ilgili yasal düzenlemeler var. Ama topyekun şarteli kapatmak kabul edilebilir bir şey değil. Bu can kaybına da sebep olmuştur. Afet anında iletişim anında iletişim sorunu yaşamayacağız diye bir iki yıl önce taahhüt verenler mutlaka kamuoyuna hesap vermeli. Hukuken de hesap vermeli.

Söyleşinin tamamını buradan okuyabilirsiniz.

 

Habertürk

DAHA FAZLA HABER OKU