Medya temsilcileriyle bir araya gelen Mekke Valisi, hac rakamlarını paylaştı

Bu yıl 1 milyon 855 bini yurt dışından, 634 bin 379'ü yurt içinden olmak üzere toplam 2 milyon 489 bin kişi hac ibadeti için Mekke'ye geldi

Mekke Valisi Halid el-Faysal / Fotoğraf: SPA

Suudi Arabistan'ın Mekke kentinin valisi ve Merkez Hac Komitesi Başkanı Prens Halid el-Faysal, hacıların rahat etmesine yönelik yaptıkları her şey için Kral Selman bin Abdulaziz ile Veliaht Prens Muhammed bin Selman bin Abdulaziz’e teşekkür ve takdirlerini sundu.

Prens Halid, hac sezonunun bitmesinin ardından Mina'da bulunan ofisinde düzenlenen basın toplantısında, hacılara hizmet etmekten dolayı onur duyduklarını söyleyerek, medya temsilcilerine bu ibadeti kutsal topraklardan tüm dünyaya aktarma çabaları için teşekkür etti.

Mekke Valisi, bu yıl hacı sayısının, yurt dışından 1 milyon 855 bin 27 ve yurt içinden 634 bin 379 olmak üzere 2 milyon 489 bin 406 olduğu bilgisini verdi.

Hacda görevli kişi sayısına da değinen Prens Halid, güvenlik görevlisi, sağlık hizmetlisi ve gönüllüler de dahil olmak üzere toplam 350 bin kişinin hacılara hizmet ettiğini söyledi.

mekke valisi halid faysal SPA 2
El-Faysal, gazetecilerin sorularını yanıtladı / Fotoğraf: SPA

 

Konuşmasının ardından gazetecilerden gelen soruları kabul eden Prens Halid, Muhammed Zahid Gül’ün Independent Türkçe adına sorduğu Mina’daki geliştirme planları hakkındaki soruya, Kral Selman, Veliaht Prens ve genel olarak Suudi hükümeti için en önemli şeyin hacılar ve umre ziyaretçilerine hizmet ile bu inanç yolculuğunu onlar için konforlu bir yolculuk haline getirmek olduğunu söyleyerek cevap verdi.

Mekke Valisi Prens Halid, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

Bu hac sezonunun hemen ardından, Mina'nın geliştirilmesine yönelik konut ve kampları içeren ilk modeli oluşturmaya başlayacağız. İnşallah gelecek yıl bu model hazır olacak. Kral Selman ve Veliaht Prens başkanlığındaki devletin, Mekke’nin akıllı şehir olması yönünde ısrarı var. Bu da inşallah önümüzdeki birkaç yıl içinde yapılacak.

Prens Halid, geçtiğimiz yıl Veliaht Prens başkanlığında Mekke ve Kutsal Mekanlar Kraliyet Kurulu kurulduğuna da dikkat çekti.

Söz konusu kurulun, yapılan çalışmalar sonrasında, kutsal mekanların özel geliştirme projelerinin ön çalışmaları konusunda görüş birliğine vardığını söyleyen Prens Halid,  teknik ve operasyonel çalışmaların başlatıldığını ve sonuçlandırılma aşamasında olduklarını aktardı.

 

Şarku'l Avsat'tan Independent Türkçe için çeviren: Ebru Karalar

DAHA FAZLA HABER OKU