Tarantino, Bruce Lee’nin kızının “Babamı kibirli bir pislik gibi göstermişsiniz” sözüne yanıt verdi

Ünlü yönetmen karakteri yanlış tasvir ettiği iddialarını reddetti

Quentin Tarantino, Bir Zamanlar… Hollywood’da (Once Upon a Time in Hollywood) filminde Bruce Lee’nin “kibirli bir pislik” gibi tasvir edilmesini savundu.

Yönetmene göre efsanevi aktörü tasvir etme şekli, Lee’nin kızının açık bir mektupla iddia ettiği gibi hatalı değil.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Moskova’da düzenlenen bir basın toplantısında konuşan Tarantino, “Bruce Lee kibirli bir adam sayılırdı” dedi.

Filmde Lee’nin dövüşte Muhammed Ali’yi yenebileceğini söylemesinin ardından Brad Pitt’in canlandırdığı dublör Cliff Booth karakteri gülüyor ve Lee, Booth’a dövüşmek için sette meydan okuyor. Lee ayrıca  ellerinin "ölümcül silahlar" olarak kabul edildiğini söyleyerek övünüyor.

Tarantino şunları söyledi:

Konuşma şeklini ben uydurmadım. Bu anlama gelecek şeyler söylediğini duydum. Eğer insanlar “Muhammed Ali’yi yenebileceğini asla söylemedi” diyorsa, evet, dedi. Bunu sadece o söylemedi. Eşi Linda Lee bunu okuduğum ilk biyografisinde söyledi. Bunu kesinlikle söyledi.

Shannon Lee, yönetmen efsanevi aktörü "saçma sapan ve kibirli bir pislik” gibi resmettiği için “umutlarının yıkıldığını” söylemiş, Asya - Amerikalı olan babasının 1960'ların sonlarında Hollywood setlerinde kibirli davranmanın aksine Booth'tan çok daha fazla çalışmak zorunda kaldığını savunmuştu.

Shannon Lee şöyle konuşmuştu:

Filmde gösterilenlerin ardındaki tüm gerekçeleri anlayabiliyorum. İki karakterin anti kahraman olduğunu ve bunun ‘acaba nasıl olurdu’ bağlamındaki bir çeşit öfke fantezisi olduğunu anlıyorum. Brad Pitt karakterini, Bruce Lee'yi yenebilecek süper havalı bir karakter yapmak istemelerini anlıyorum. Fakat ona, yaşadığı zamanlarda beyaz Hollywood’un davrandığı gibi davranmaları gerekmezdi.

Lee, babasının "...başka pek çok kişiye doğal olarak verilmiş başarılara ulaşmak için üç kat daha fazla mücadele etmiş biri" gibi tasvir edilmemesini utanç verici diye nitelemiş ve filmi izlerken yaşadığı deneyimin, izleyicilerin "babasına gülüşünü" dinlemek zorunda kaldığı için "rahatsız edici" olduğunu söylemişti.

Bir Zamanlar... Hollywood’da Türkiye'de 23 Ağustos'ta vizyona girecek.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU