İngiliz partisinden teklif: Kuran-ı Kerim'in kamusal alanda dağıtılması yasaklansın

İngiltere’de geçen hafta yapılan seçimle, Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi’nin liderlik koltuğuna oturan Braine, Kuran-ı Kerim dağıtımının yasaklanmasını istedi. Brain, İngiltere’deki terörün sorumlusu olarak İslam’ı gösterdi

Fotoğraf: Twitter

İngiltere'de Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi’nin (UKIP) yeni lideri Richard Braine, Kuran-ı Kerim'in kamusal alanda dağıtılmasının yasaklanmasını önerdi

Sky News televizyonuna konuşan Braine, İngiltere'de son yıllarda meydana gelen terör saldırılarını İslam’a bağlayarak, ‘Kuran-ı Kerim'in şiddeti teşvik ettiğini’ ileri sürdü.

Kuran-ı Kerim'in kamusal alanlarda dağıtılmasının incelenmesi gerektiğini savunan Braine, ‘Yasalarımız, şiddetin teşvikini yasaklıyor. O nedenle bu konuyu düşünmeliyiz" dedi.

The Guardian ise Braine’nin seçim kampanyası için katıldığıı bir toplantıda, "azınlık mensubu sanıkların kimlik bilgilerini paylaşmaktan" suçlu bulunarak 9 ay hapse mahkum edilen İslam karşıtı aktivist Tommy Robinson için "siyasi tutuklu" ifadelerini kullandığını iddia etti.

Robinson kısa süre önce, partinin genel başkan danışmanlığına getirilmişti

Braine, hafta sonu yapılan seçimde, UKIP'ın lideri seçilmişti. 3 yılda 6. lider değiştiren parti, eylülde gerçekleştirdiği son kongresinde, İslam karşıtı politikalar içeren bir manifesto yayımlamıştı.

Manifestoda, Müslümanlara özel hapishaneler açılması, göçmenlere yönelik güvenlik incelemelerinin sıkılaştırılması ve ülkedeki ırkçılık karşıtı yasaların kaldırılması isteği yer almıştı.

UKIP, 2015 genel seçiminde yüzde 12,6 oy almış ve parlamentoya bir milletvekili sokabilmişti. 2017'de yapılan erken seçimde hiç sandalye kazanamayan parti, yüzde 1,8 oranında oy alabilmişti. UIKP, önceki hafta tek milletvekilliği için yapılan ara seçimde de yüzde 0,76 oyla sonuncu geldi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU