2019’un ilk 3 ayında, bin 100 Türk vatandaşı Yunanistan’a iltica başvurusu yaptı

Yunanistan’a 2019’un ilk üç ayında bin 100 Türk vatandaşı iltica talebinde bulundu. Yunan makamları 15 Temmuz'dan bu yana sığınma isteyen Türk vatandaşı sayısının 8 bini geçtiğini belirtti

Fotoğraf: Reuters

Yunan makamlarının verilerine göre, 2019'un ilk üç ayında bin 100 Türk vatandaşı, Yunanistan'dan siyasi iltica talebinde bulundu.

15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrasında Yunanistan'a geçerek iltica talebinde bulunan Türk vatandaşlarının sayısının 8 binin üzerinde bulunduğu belirtiliyor.

Gülen’in yakını Öksüz’ün akrabası

Yunanistan basını bir kez daha iltica eden Türk vatandaşlarını gündemine aldı.  Yunan "vice.com.gr" sitesi, Fetullah Gülen'in yakını ve Adil Öksüz'ün akrabası olduğunu iddia eden bir Türk vatandaşının iltica talebinde bulunduğunu ileri sürdü.

İsmini açıklamadığı 29 yaşındaki Türk vatandaşının, 2018'de eşiyle Makedonya'ya kaçtığını, daha sonra daha güvenli olduğunu düşündüğü için Yunanistan'a geçtiklerini belirtti.

Pilot karakola başvurdu iddiası

Büyükbabası ile babasının da FETÖ üyesi olduğunu anlatan ve hayatından endişe ettiğini belirten Türk vatandaşı, ‘Yunan makamlarına sunmak üzere elinde 2016'da Bodrum'da çekilmiş video görüntüleri bulunduğunu ifade etti. İltica eden Türk vatandaşı ve 26 yaşındaki eşi, önümüzdeki günlerde Selanik İltica Komisyonu'nda mülakata alınacak.

Yunan "newsbomb" haber sitesi ise Kilimli Adası'nda, Türk Hava Kuvvetleri’nde pilot olduğu ileri sürülen bir Türk vatandaşının, karakola giderek Yunanistan'dan siyasi iltica talebinde bulunduğu iddia edildi. İltica eden Türk’ün, pazartesiden bu yana Kilimli karakolunda tutulduğu bildirildi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU