HDP'nin kayyum atanmayan belediyeleri de yardım seferberliğinde yer aldı

10 kentte büyük yıkıma yol açan depremin yaralarını sarma faaliyetleri aralıksız sürüyor. Her kurum ve kuruluş kendi imkanlarıyla yardım seferberliğine dahil oluyor. Kayyum atanmayan HDP'nin nadir belediyeleri de yardım faaliyetlerine destek veriyor

Türkiye, 10 kenti enkaza çeviren depremlerin yaralarını sarmaya devam ediyor.

Ülkenin her noktasından bölgesine yardım gidiyor. İlk günlere nazaran şimdi daha çok noktaya ulaşıldı.

Kurumlar, yeme-içme ihtiyacı başta olmak üzere depremzedelerin işlerini kolaylaştırmak için uğraşıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bölgede resmi kurumların ve sivil toplum kuruluşların (STK) tabiri caizse yardım seferberliği için birbiriyle yarışıyor. 

Afetzedelere yardım ulaştırmada belediyelerin rolü küçümsenyecek nitelikte.

İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Kocaeli ve daha birçok büyükşehir belediyesi deprem bölgesine yardım götürdü.

HDP kriz koordinasyon merkezine kayyum

Bu belediyelerden biri de HDP'li Silopi Belediyesi oldu. Şırnak iline bağlı Silopi Belediyesi, kayyum atanmayan nadir HDP'li belediyelerden. 

Bilindiği gibi HDP'nin Kahramanmaraş Pazarcık ilçesinde bulunan hem kriz koordinasyon merkezi hem de yardım deposu olarak kullandığı Hasankoca Cemevi'ne kayyum atanmıştı. 

 

Deprem
HDP'li belediyenin yemek dağıtımına Eş Genel Başkan Pervin Buldan da katıldı / Fotoğraf: Silopi Belediyesi

 

Buna rağmen Silopi Belediyesi tüm imkanlarını seferber ederek yardım faaliyetlerine destek veriyor.

Silopi Belediye Eşbaşkanı Süleyman Şavluk, ilk günden itibaren neler yaptıklarını Independent Türkçe'ye anlattı.

"Aş evleriyle binlerce depremzedeye sıcak yemek dağıtıyoruz"

Depremin ilk gününden itibaren belediye olarak tüm imkanlarını seferber ettiklerini kaydeden Şavluk, "Öncelikle iş makinaları ve arama kurtarma ekiplerimizi sahaya gönderdir" dedi.

Devamında halk ile birlikte insani yaşam malzemesi göndermek için faaliyetlere başladıklarını aktaran Eşbaşkan Şavluk, "Belediye olarak Silopi halkı ile birlikte şimdiye kadar 21 tır ve 2 kamyonetten oluşan yardım malzemesini deprem bölgesine ulaştırdık" diye konuştu.

 

Deprem
Silopi Belediyesi her gün binlerce depremzedeye sıcak yemek dağıtıyor / Fotoğraf: Silopi Belediyesi

 

Ekipman ve insani yaşam malzemesi ulaştırmanın yanı sıra acil ihtiyaç nedeniyle 3 farklı bölgede aş evleri kurduklarını dile getiren Şavluk, "İlk günden itibaren Adıyaman'da 3 bin kişiye verecek şekilde stant aştık. Depremin 3. günü de Pazarcık'ta aş evi kurduk. Sabah, öğle ve akşam dahil 3 bin kişiye sıcak yemek dağıtımı yapıyoruz. Engellemelerle de karşılaştık ama kararlı duruşumuzu sergileyerek halka hizmetimizi devam ettiriyoruz" ifadelerine yer verdi.

"Yardımları birebir vatandaşlarımıza ulaştırdık"

Dün itibariyle Pazarcık'ın Narlı Beldesi'nde yeni bir aşevi daha kurduklarını ve orada da yine 3 bin kişiye sıcak yemek dağıtımına başladıkları bilgisini paylaşan Şavluk, "Gücümüz yettiğinde açtığımız aşevleriyle depremzede kardeşlerimize hizmet vermeyi sürdüreceğiz" dedi ve devamında şunları kaydetti:

Belediyemizin kısıtlı imkanlarına rağmen bütün gücümüzle oradaki halkımızla dayanışma içerisinde yanlarında olacağız. Adıyaman, Malatya, Maraş, Antep ve Hatay dahil birçok deprem bölgesini dolaştım, günlerce kaldım. Ciddi anlamda bir insan trajedisi vardı. Arama kurtarma ekipleri yok denecek kadar az, koordinasyon sıfırdı. HDP ve Silopi Belediyesi olarak tüm bölgelerde kriz merkezleri oluşturarak gönderilen yardımları birebir vatandaşlarımıza ulaştırdık."

 

deprem
Silopi Belediyesi'nin deprem bölgesine gönderdiği iş makinaları / Fotoğraf: Silopi Belediyesi

 

"Halkımız yardımlarını sürdürmeli"

HDP'nin tüm belediyelerini seferber ettiğini, ideoloji ve düşünce ayırt etmeksizin herkesi kucakladığına dikkati çeken Şavluk, "HDP'nin seferberlik ruhuyla yardım faaliyetleri yürüttüğünü bölge halkı da iyi bilir. Son olarak Türkiye'deki tüm yurttaşlarımıza deprem bölgesindeki halkımıza sahip çıkmaya, yardımlarını sürdürmeye devam etmeleri çağrısında bulunmak istiyorum. Biz Silopi Belediyesi olarak imkanlarımızı sonuna kadar zorlayarak depremzedelere sahip çıkacak, kucaklamaya ve acılarını paylaşmaya devam edeceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

HDP'li diğer belediyler de sahada

Sadece Silopi Belediyesi değil HDP'nin kayyum atanmayan diğer belediyeleri de kendi imkanları ölçüsünde yardım faaliyetleri gerçekleştiriyor.

 

Patnos Belediyesi
Patnos Belediyesi mobil araçlarla ihtiyacı olanlara yardım dağıtımında / Fotoğraf: Patnos Belediyesi

 

HDP'nin deprem bölgesinde yardım faaliyetlerine katılan bir diğer belediyesi de Ağrı'nın Patnos Belediyesi oldu.

İlçe merkezinde yardım kampanyası başlatan belediye, topladığı insani yaşam malzemelerini bölgeye ulaştırarak mobil ekiplerle ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor.

Belediye ayrıca İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde bir ekip kurarak arama kurtarma faaliyetlerine destek veriyor.

 

Çınar Belediyesi
Çınar Belediyesi depremin ilk günü sahadaydı / Fotoğraf: Çınar Belediyesi

 

Çınar belediyesi ilk gün deprem bölgesinde

Çınar Belediyesi de depremin yaşandığı 6 Şubat'ta kriz masası tarafından acil koordine edilerek aynı gün Adıyaman Şeyhşamil Mahallesi'nde çorba dağıtımına sonraki günde Yeni Mahalle Cemevi'nde aş evi kurarak afetzedelerin yanında oldu.

Hem Patnos hem de Çınar Belediyeleri, kıyafet, gıda, battaniye ve hijyen setleri başta olmak üzere insan yaşam malzemelerini deprem bölgesine göndermeye devam ediyor.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU