Muson yağmurları Hindistan’ı vurdu: Ölü sayısı 147’ye yükseldi, yüz binlerce kişi tahliye edildi

Karnataka eyaletinde dünya mirası listesinde bulunan Hampi bölgesinde birçok tarihi yapı sular altında kaldı.

5

Maharaştra'da güvenlik güçleri, evi sular altında kalanları kurtarıyor / Fotoğraf: AFP

 

Hindistan’da muson yağmurlarının etkisiyle oluşan sel, Karnataka, Kerala ve Maharaştra eyaletlerinde 147 kişinin ölümüne neden oldu.

Şiddetli yağmur nedeniyle birçok evi su basarken, yüz binlerce kişi yardım kuruluşları ve ordu tarafından tahliye edildi.

Kerala eyaletinde, selden dolayı en az 57 kişi hayatını kaybederken, 165 binden fazla kişi devlet tarafından kurulan yardım kamplarına götürüldü.

Karela Başkanı Pinarayi Vijayan, “Evler metrelerce derinlikte çamur altında kalmış durumda. Bu da kurtarma işini zorlaştırıyor” dedi.

hindistan harita google earth
Sel suları, Hindistan'ın batısındaki Karnataka, Kerala ve Maharaştra sahil eyaletlerinde etkili oldu / Fotoğraf: Google Earth

 

Devam eden yağmur ve fırtına, kurtarma çalışmalarını olumsuz etkiledi. Selin vurduğu çoğu bölgede tren hizmet durduruldu.

Reje Haber Ajansı’na konuşan afetzedelerden biri, “İnsanlar çok fazla sorunla karşı karşıya. Su her yerden geldi, tüm evlere girdi” dedi.

Geçtiğimiz yıl Kerala’da yaşanan sel felaketinde 200’den fazla kişi ölmüştü. Son yüz yılın en kötü sel felaketi olarak adlandırılan afetten 5 milyondan fazla kişi etkilenmişti.

Karnataka eyaletinde ise dünya kültür mirası listesinde yer alan Hampi kentinde birçok yapı sular altında kaldı. Bölgede en az 60 kişi hayatını kaybederken 227 bin kişi yardım kampına sığındı.

 

Hindistan’da ana muhalefet partisi, bu yıl selden dolayı 446 kişinin öldüğünü söyleyerek, Başbakan Narendra Modi’’nin sel politikasının başarısız olduğunu savundu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU