Mısır'da Ortadoğu'nun en büyük katedrali açıldı

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi, başkent Kahire'nin 40 kilometre doğusunda yer alan 'İdari Başkent'te dünyanın ikinci, Ortadoğu'nun da en büyük camisi ile kilisesinin resmi açılışını yaptı. ABD Başkanı Trump, Twitter'dan Sisi'ye teşekkür etti

Fotoğraf: Twitter

Açılışı yapılan caminin adının 'El-Fettah el-Alim', kilisenin adının ise 'Mesih'in Doğuşu' olduğu belirtildi.

Törenin ardından camide yatsı ezanı okundu ve namaz kılındı.

Katedralde Cumhurbaşkanı Abdulfettah el Sisi ve El-Ezher Şeyhi Ahmed et-Tayyib birer konuşma yaptı.Açılış konuşmasında "Bu tarihimizde önemli bir an," diyen Sisi, Mısırlı Hristiyanlara ve Müslümanlara atıfta bulunarak, "Biz biriz ve bir olarak kalacağız" ifadelerini kullandı.

Kıpti kilisesinin başkanı Papa Tawadros II ise, "Bugün, bu vaadi yerine getirdiğinizi görüyoruz ve burada bu büyük vesileyle büyük bir açılışa tanıklık ediyoruz" dedi.

Sisi açılışı, önemli ve bir tarihi an olarak nitelendirirken, Et-Tayyib, İslam devletlerinin cami, kilise ve havra gibi ibadethanelerin koruyucusu olduğunu söyledi.

 

 

Mahmud Abbas da katıldı

Açılışa, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Arap Birliği Şefi Ahmed Aboul Gheit'in de katıldığı görüldü.

 

Mısırlı yetkililer, caminin, dünyanın ikinci büyük camisi, katedralin ise Orta Doğu'nun en büyük katedrali olduğunu duyurdu.

Trump tweet attı

ABD Başkanı Donald Trump da, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Mısır'daki dostlarımızın Ortadoğu'daki en büyük katedrali açtığını görmek heyecan verici. Cumhurbaşkanı Sisi, ülkesini daha kapsayıcı bir geleceğe taşıyor" ifadelerini paylaştı.

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU