İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "depremzedeler için bir yılda konut yapılacak" açıklamasına eleştiri: Bırakın bu beton kafalılığı

"Akşamdan sabaha bir yılda bina yapacağız' Yani gene nereye döneceğiz? 'Kaç metrekare alacaksın, nasıl bina yapacağız, nerede yapacağız, kaç kat olacak?' vesaire. Bırakın bu beton kafalılığı. Bu beton anlayışı"

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Erkem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın depremzedeler için bir yılda yeni evlerin yapılacağına ilişkin açıklamasını eleştirdi.

Fox TV'de İlker Karagöz’ün sunduğu "Çalar Saat" programına konuk olan İmamoğlu, "Bugün gördüğümüz yıkımlarda, neredeyse şehirlerin yüzde 60’ı gitmiş. Bazı şehirlerin yüzde 70-80’i kullanılamaz halde yıkılmış ya da yıkılmak zorunda. E peki ne yaptık biz buraları yönetirken? Kim yönetti? Hükümet kimlerdi? Belediyeler kim? Bizler nasıl imaller yaptık? Böyle bakmayacak mıyız sürece?" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın "Depremzedeler için bir yıl içinde yeni konutlar yapılacak" açıklamasını da eleştiren İmamoğlu, "Efendim akşamdan sabaha, biz, bir yılda bina yapacağız. Yani gene nereye döneceğiz. 'Kaç metrekare alacaksın, nasıl bina yapacağız, nerede yapacağız, kaç kat olacak?' vesaire. Bırakın bu beton kafalılığı. Bu beton anlayışı" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU