ABD askerleri Müşterek Harekat Merkezi için Şanlıurfa’ya geldi

Türkiye ve ABD’nin mutabakata vardığı Müşterek Harekat Merkezi kurulması için ilk adım atıldı. Şanlıurfa’da kurulacak merkezde görev yapacak ilk ABD askerleri kente geldi

Fotoğraf: AA

Türkiye ve ABD arasında 5-7 Ağustos tarihleri arasında yapılan toplantılarda Suriye'de oluşturulması planlanan güvenli bölgelerin oluşturulması için mutabakata varıldı. İki ülke, Türkiye’de Müşterek Harekat Merkezi kurulması konusunda anlaştı.

Üzerinde anlaşılan Müşterek Harekat Merkezi Şanlıurfa’da kurulacak merkezde görev yapacak ilk Amerikalı birlik ise Türkiye’ye geldi. İHA'nın haberine göre, Şanlıurfa GAP Havaalanı'na inen 90 ABD askeri daha sonra otobüslerle Akçakale ilçesine gitti.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Milli Savunma Bakanlığı ise 6 kişilik ABD heyetinin Türkiye'ye geldiğini duyurdu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

1. Suriye kuzeyinde ABD ile koordineli bir şekilde tesis edilmesi planlanan Güvenli Bölgeye yönelik olarak ABD askeri yetkilileri ile Milli Savunma Bakanlığında 05-07 Ağustos 2019 tarihlerinde yapılan görüşmelerde;
 - Türkiye’nin güvenlik endişelerini giderecek ilk aşamada alınacak tedbirlerin bir an önce uygulanması ve bu çerçevede Güvenli Bölge tesisinin ABD ile birlikte koordine ve yönetimi için Türkiye’de Müşterek Harekât Merkezinin en kısa zamanda kurulması planlanmıştı.
2. Müşterek Hareket Merkezinin kurulmasına yönelik ön hazırlık maksadıyla altı kişilik ABD heyeti Şanlıurfa’ya ulaşmış, müşterek çalışmalara başlanmıştır. Harekât Merkezinin önümüzdeki günlerde faaliyete geçirilmesi planlanmaktadır.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU