Canan Kaftancıoğlu Bahaddin Yetkin'in İBB'ye atanmasını değerlendirdi: Ufak bir yol kazası oldu

İBB iştiraki şirketten istifa eden Bahaddin Yetkin, tepki çeken paylaşımlarına ilişkin "Pişman değilim" demişti

Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun belediye iştiraki olan İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri A.Ş.'ye (İSBAK) atadığı Bahaddin Yetkin, sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle eleştiri konusu oldu. Yetkin, İmamoğlu ve kendisine yönelik tepkilerin ardından istifa etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 'Aktroll' olmakla suçlanan ve muhalefete yönelik küfürlü paylaşımları da bulunan Bahaddin Yetkin'in İBB iştiraki olan bir şirkette İmamoğlu tarafından görevlendirilmesi ve sonrasında yaşanan süreci Independent Türkçe'ye değerlendirdi. 

"Ufak bir yol kazası oldu"

Konuyla ilgili çok detaylı bir açıklama yapmak istemediğine değinen Kaftancıoğlu, Bahaddin Yetkin'in İBB'de görevlendirilmesini "Ufak bir yol kazası oldu" ifadeleriyle değerlendirdi. Kaftancıoğlu, şu ifadeleri de kullandı:

"16 milyon İstanbullu bize inanmaya, güvenmeye devam etsin. Ufak bir yol kazası oldu. Elbette hatalar olabilir ancak önemli olan bu hataları görüp, hızlıca düzeltmektir."


"Gördüğüm lüzum üzerine..."

Bahaddin Yetkin, özellikle sosyal medyadaki tepkilerin ardından 9 Ağustos'ta Twitter'daki paylaşımıyla istifa ettiğini duyurmuştu. Yetkin, "Gördüğüm lüzum üzerine İSBAK AŞ'deki görevimden istifa ettim. Mevlam hayırlara vesile etsin" demişti.

İBB kamuoyunun gözetleyici olmasından memnun

Yetkin'in istifasıyla sonuçlanan sürece ilişkin İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer almıştı:

İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu'nun talimatıyla konuyla ilgili ayrıntılı bir inceleme başlatıldı. İnceleme sürerken bugün konuyla ilgili açıklama yapan Sayın İmamoğlu 'Arkadaşlarımız işe alırken incelemelerini liyakat ve tecrübe üzerine yaptı. Baktığımız pencere buydu' değerlendirmesinde bulundu. Ayrıca, İSBAK A.Ş genel müdürlüğüne atanmadan evvel, Bahadır Yetkin'in Ak Parti'den milletvekili aday adayı olduğu tarafımızca biliniyordu.

Sayın İmamoğlu daha önce yaptığı açıklamalarda sık sık 'Atamalarda liyakata önem verileceğini ve partizanlık yapılmayacağını' belirtmişti. Bu vesile ile söz konusu adaylık atamada bir sorun görülmedi. Lakin, hem kamuoyuna yansıyan sosyal medya paylaşımları, hem de bu akşam sona eren incelemede görüldü ki, asla yönetim ve hayata bakış açımızla örtüşmeyecek başka paylaşımlar da yapılmıştır.

Kamuoyunun, İBB ve iştiraklerinin faaliyetlerinde her zaman böyle hassasiyetle gözetleyici ve uyarıcı olmasından da büyük memnuniyet duyacağımızı belirtir, siz değerli basın mensuplarına ve halkımıza teşekkür ederiz


"Pişman değilim"

Bahaddin Yetkin, istifasının ardından, tepki çeken paylaşımlarına ilişkin yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

Açık söyleyeyim, ben hiçbir zaman fikirlerimden dolayı pişman değilim. Fikrimi değiştirmiş olsam da değiştirdim derim

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU