Hong Kong Havalimanı'ndaki oturma eylemi: Tüm uçuşlar iptal edildi

Dünyanın en yoğun havalimanlarından Hong Kong Uluslararası Havalimanı'ndaki protestolarla ilgili Hong Kong lideri Carrie Lam, "Ekonomimiz ağır hasar aldı" dedi

Cuma günü başlayan oturma eylemine binlerce kişi katılıyor / Fotoğraf: AP

Hong Kong Uluslararası Havalimanı yönetimi, binlerce protestocunun oturma eylemi gerçekleştirmesinin ardından pazartesi günü gerçekleşmesi beklenen tüm uçuşların iptal edildiğini duyurdu.

Söz konusu havalimanı, dünyanın en yoğun hava trafiğinin yaşandığı havalimanlarından biri olarak kabul ediliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Havalimanı yetkilileri, “Check-in işlemini tamamlayan, kalkışa hazır olan uçaklar ve geliş terminali haricindeki tüm uçuşlar gün sonuna kadar iptal edildi” açıklamasını yaptı.

Yetkililer, göstericilerin oturma eyleminin dördüncü gününe girdiğini, yolların tıkandığını ve otopark alanlarının dolup taştığını aktardı.

Demokratik reform talebiyle sokağa çıkan göstericiler, geçtiğimiz cuma günü havalimanını basarak üç günlük bir oturma eylemi başlatacaklarını açıklamıştı.

Havalimanının tüm alanlarını dolduran gösteriler, gelen yolculara hazırladıkları broşürleri dağıttı.

HONG KONG HAVALİMANI AP
Pasaport sırası bekleyen yolcular, uzun kuyruklar oluşturdu / Fotoğraf: AP

 

Birçok protestocu, dün metro istasyonunda göz yaşartıcı gaz atan polisin protestocu bir kadını darp etmesinden dolayı öfkesini dile getiriyor.

Hong Kong lideri Carrie Lam, dün yaptığı açıklamada “Ülke ekonomisinin ağır bir hasara uğradığını” belirtmişti.

“Suçluların Çin’e iadesi” yasa tasarısı sebebiyle başlayan gösteriler, yasanın iptal edilmesinin ardından “demokratik reform” talebine dönüştü.

Başlarda meydanları ve sokakları dolduran göstericiler, son olarak dünyanın en büyük havalimanlarından biri olarak kabul edilen Hong Kong Uluslararası Havalimanı’na girdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU