Vali Ayhan: Vatandaşımız "devlet süreci yönetiyor"u hissetti

"Yaşanan felaketi koordine etmek için sabahın ilk saatinden itibaren çok iyi aksiyon aldık"

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen kentte devan eden çalışmalara ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Vatandaşımız şunu hissetti; kamu, devlet süreci yönetiyor" şeklindeki görüşünü dillendiren Ayhan, özetle şunları söyledi:

10 ilimizi etkileyen bu felaketle birlikte hem maddi hem manevi büyük yaralar aldık. Yaşanan felaketi koordine etmek için sabahın ilk saatinden itibaren çok iyi aksiyon aldık.

İlk şoku atlattıktan sonra tüm kamu, devletin ayakta olduğunu söyleyebilirim. Biz diğer illere göre çok daha hızlı aksiyon aldık.

İlk deprem olduğu anda sahadan çok hızlı bir şekilde tarama yaptık. İlk yarım saatte 20'ye yakın binanın yıkıldığını öğrenmiş olduk. 

Vatandaşımız şunu hissetti: Kamu, devlet süreci yönetiyor. Hiçbir kargaşaya mahal verilmedi. İlk deprem olduğu anda da İçişleri Bakanımızı hemen arayıp bilgi verdim. 1-1,5 saat sonra Sayın Cumhurbaşkanımız aradı, durumumuzu sordu.

Ayhan ayrıca şu bilgileri paylaştı:

Kentimizde ve diğer afet bölgesi illerinde toplam 340 Şanlıurfalı hayatını kaybetmiştir. Otopsi işlemleri ve defin işleri burada yapılıyor. Enkazda ilk 72 saatte yaralı çıkarılan vatandaşımızın sayısı ise 144'tür. Depremde etkilenerek hastaneye müracaat edip tedavi sonrası taburcu olanların sayısı ise 8 bin 919'dur. Şu an serviste yatan hasta sayımız ise 313'tür. Şanlıurfa'da toplanma alan sayısı 493'tür, Kent genelimizde 91 yerde 3 bin 186 çadır kuruldu. Toplam 25 bine yakın vatandaşımız çadırlarda barındırılıyor, 75 bin battaniye dağıtıldı. Cami, okul, taziye evleri salon gibi 871 ayrı mekanda da 145 bin 930 kişi konaklıyor. Psikolojik sosyal destek verilen kişi sayısı da 58 bin kişidir.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU