Pakistan Başbakanı Şerif: 30 milyon dolar bağışlayan Pakistanlı, beni çok duygulandırdı

Güney Asya ülkesi, daha önce de Bakanlar Kurulu'nun tüm üyelerinin bir aylık maaşlarını bağışlama kararıyla dikkat çekmişti

Şerif bir başka paylaşımda da Türkçe olarak "Pakistan halkı, 2005'te yaşanan deprem ve 2010'daki sel felaketi sırasında Türkiye'nin bize yardım etmek için hızla harekete geçmesini unutamaz" dedi (AA)

Pakistan'ın Türkiye'ye gönderdiği deprem yardımları devam ederken ülkenin başbakanı Şahbaz Şerif dün Twitter'da paylaştığı mesajla ilgi topladı:

Adını gizleyen bir Pakistanlının ABD'deki Türkiye Büyükelçiliği'ne gidip Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için 30 milyon dolar bağışlaması, beni çok duygulandıran bir örnek oldu. Bunlar öyle yüce hayır işleridir ki, insanlığın aşılmaz görünen engelleri aşmasını sağlar.

Binlerce kişi bu paylaşımı beğenip paylaşırken bazı Pakistanlıların yolsuzluk imasıyla "Bu yardımı niye Pakistan Büyükelçiliği'ne bırakmadığını kendinize sorun" dediği görüldü.


Güney Asya ülkesi, pazartesi meydana gelen ve şimdiden ölü sayısının 30 bine dayandığı Maraş depremlerinin sonrasındaki yardımlarıyla göz dolduruyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Son olarak dün Türkiye ve Suriye'ye gönderilecek yardım tırları için Lahor'da tören düzenlendi. Türkiye ve Suriye'ye kara yolundan ulaştırılmak üzere yardım malzemesi taşıyan 16 tır yola çıktı.

Törene, Pakistan Eğitim Bakanı Rana Tanvir Hüseyin, Türkiye'nin Lahor Başkonsolosu Emir Özbay ve yetkililer katıldı. İran üzerinden Türkiye'ye gidecek olan kışlık çadır ve battaniye yüklü 16 tırın 10 gün içerisinde deprem bölgelerine varması planlanıyor.

Pakistan, 7 Şubat'tan bu yana Türkiye'ye destek için 10 uçak gönderdi. Bu yardımlar, biri Türk Silahlı Kuvvetleri, 3'ü Pakistan Hava Kuvvetleri ve 6'sı Pakistan Uluslararası Havayollarına (PIA) ait uçaklarla taşındı. Türk Hava Yollarına ait bir kargo uçağı da 75 tonluk yardım malzemesiyle Türkiye'ye doğru havalandı.

Pakistanlı yetkililer, kara ve deniz yoluyla da yardım gönderilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtiyor. İslamabad yönetimi, ülke genelinde devlete bağlı okullarda da yardım toplanmasını kararlaştırmıştı. Bakanlar Kurulu'nun tüm üyelerinin bir aylık maaşları ve tüm devlet çalışanlarının maaşlarının bir günlük kısmının, oluşturulan yardım fonuna bağışlanmasına karar verilmişti.

AA

İncirlik Üssü'ne gelen yardım malzemeleri, aralarında ABD, Azerbaycan, Polonya, İspanya, Litvanya, Katar, Belçika ve Pakistan askerlerinin de bulunduğu birçok yabancı ülke personelinin Türk askerleriyle dayanışması içinde sevk ediliyor (AA)


Pakistan Başbakanı Şerif'in deprem sonrasında Türkçe yaptığı paylaşımlar kronolojik olarak şöyle: 


Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU