Eski CHP Genel Başkanı Baykal hayatını kaybetti

Deniz Baykal 84 yaşındaydı

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın vefat ettiğini bildirdi.

 Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Genel Başkanımız, Türkiye ve Cumhuriyet Halk Partimizin sevdalısı, Antalya milletvekilimiz, kıymetli büyüğümüz Sayın Deniz Baykal'ın vefatını büyük bir üzüntü ile öğrendim. Bize mücadelelerle dolu bir hayat öyküsünü miras bıraktı. Milletimizin başı sağ olsun.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Baykal'ın ölüm haberinin ardından CHP'li belediye başkanları ve vekiller sosyal medya hesabından başsağlığı mesajı paylaştı:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: "Cumhuriyet Halk Partisi Eski Genel Başkanımız Deniz Baykal’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm CHP ailemize başsağlığı diliyorum."

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: "Antalya milletvekili ve önceki dönem genel başkanlarımızdan Deniz Baykal’a Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve partimize başsağlığı diliyorum."

CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek: "Başımız sağ olsun…"

1973 seçimleri ile meclise girdi

Antalya'da, 1938 yılında dünyaya gelen ve 84 yaşında hayata veda eden Deniz Baykal, Cumhuriyet Halk Partisi'nin 4. genel başkanıydı. 1992-2010 yılları arasında CHP'nin genel başkanlığını yapan Baykal, ilk defa 1973 seçimlerinin ardından Meclis'e girmişti.

Maliye ve enerji bakanlığı yaptı

37. Türkiye Hükûmeti'nde Maliye Bakanı ve Bülent Ecevit'in kuruduğu 42. Türkiye Hükûmeti'nde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak yer almıştı. 12 Eylül Döneminde kısa süre gözetim altında tutuldu. Cumhuriyet Halk Partisi kapatılınca 1987 yılında Sosyaldemokrat Halkçı Parti'den (SHP) milletvekili olarak seçildi ve genel sekreterlik görevinde bulundu. 1992 yılında tekrar kurulan CHP'nin Genel Başkanı seçilmişti.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU