Türkiye’den tüm taraflara Aden çağrısı: Sorunlara diyalog yoluyla çözüm arayın

Türkiye, Yemen'in Aden kentindeki çatışmalardan endişe duyduğunu açıkladı. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklama tüm taraflara diyalog çağrısı yapıldı

Fotoğraf: AA

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Yemen'in Aden kentinde şiddetlenen çatışmalardan endişe duyduğunu açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı.

Yemen'in Aden şehrinde son günlerde yaşanan ve çok sayıda Yemenli kardeşimizin hayatını kaybetmesine veya yaralanmasına neden olan silahlı çatışmalardan büyük endişe duyuyoruz.

Barış, dostluk ve dayanışma duygularının hakim olması gereken Kurban Bayramı'nda çatışmaların sürmesinin üzüntü verici olduğu belirtilen açıklamada ‘Yemen'de tüm taraflara, ülkedeki siyasi ve insani krizi daha da derinleştirecek adımlardan kaçınmaları ve sorunlara diyalog yoluyla çözüm aramaları çağrısında bulunuyoruz’ denildi.  

Açıklamada Türkiye’nin, barış ve ülkenin birliğinin sağlanması için gösterilen uluslararası çabalara desteğinin süreceği vurgulandı.

Bu arada, koalisyon kuvvetlerinin Yemen’in Hacca bölgesine düzenlediği son hava saldırısında, 5’i çocuk 9 sivilin hayatını kaybettiği 18 kişinin de yaralandığı iddia edildi. 

Birleşmiş Milletler Yemen Ofisi, 8 Ağustos'ta Aden'de başlayan çatışmalarda, bugüne kadar 40 sivilin öldüğünü, 260 sivil yaralandığını duyurdu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU