‘1071 bildirisi’ne onayı olmadan imzası atılan akademisyen üniversitesinden istifa etti

Akademisyen Anıl Özgüç: Bana bir sayıdan, bir 'kelle' den ibaret olmadığımı hatırlattığınız için teşekkür ederim

Fotoğraf: Twitter

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) barış akademisyenleri için verdiği kararı protesto etmek isteyen 1071 akademisyenin imza attığı bildiriye onayı olmadan isminin konulduğunu belirten Doçent Anıl Özgüç, üniversitesinden istifa ettiğini duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AYM’nin Barış için Akademisyenler için verdiği hak ihlali kararının ardından 1071 akademisyenin bir metne imza attığı belirtildi. Ancak bazı akademisyenlerin bu metne imzasının konduğundan haberi yoktu.

Bu isimlerden birisi de İstanbul Aydın Üniversitesi’nden Dr. Anıl Özgüç’tü.

Dr. Özgüç, bugün kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımla 1 Ağustos itibariyle İstanbul Aydın Üniversitesi’nden ayrıldığını duyurdu ve “Destekleriniz için, bana bir sayıdan, bir 'kelle' den ibaret olmadığımı hatırlattığınız için teşekkür ederim” dedi.

Üniversite yönetiminin, “Teknik bir hata olmuştur, inceliyoruz” şeklinde bir açıklama yaptığını ancak bunu ‘samimi bulmadığını’ belirten Özgüç, İstanbul Aydın Üniversitesi’ne noter kanalıyla bir ihbarname çekerek iradesinin bu olmadığını belgeyle de kayıt altına almak istediğini açıklamıştı. 

Bildirideki imza sayısı, bazı akademisyenlerin haberi olmadığı gerekçesiyle kimisinin de mükerrer imzası olduğu nedeniyle 1066’ya düşmüştü.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU