Hatay'da görev yapan sağlık personeli: Burada çok ciddi hasta transferi var, ambulanslar hiç durmuyor

Hemşire olarak Hatay Devlet Hastanesi'ne giden Çelik, bölgedeki izlenimlerini Independent Türkçe’ye anlattı

Kahramanmaraş merkezli 2 depremin etkilediği 10 ilde can kaybı ve yaralı sayısı artmaya devam ediyor.

Yaralılar deprem bölgesinde kurulan sahra hastanelerinde tedavi edilirken, can kaybı ve yaralı sayısının her saat artması nedeniyle hastane kapasiteleri de yetersiz kalıyor.

Hemşire olarak Hatay Devlet Hastanesi'ne giden Asuman Akar Çelik, bölgedeki izlenimlerini Independent Türkçe’ye anlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hatay Devlet Hastanesi'nin bahçesinde bir sahra hastanesi kurulduğunu ve depremin ertesi gününden itibaren orada olduğunu belirten Çelik, "Dünden itibaren ekip güçlenmeye başladı.

Cenazeleri toplamaya başladık bugün. Dün çok fazla hasta aldık. Bugün hastalar yavaşlamaya başladı artık. Mucizeler geliyor. Burası çok kötü durumda. Sağlık ekipleri aralıksız çalışıyor" dedi.

Çelik, helikopterlerin dünden bu yana sürekli indiğini belirterek, "Çok ciddi bir hasta transferi var havayolu ile denizyolu ile. Ambulanslar hiç durmuyor. Hastaları 5'er 10'ar ambulanslara koyup en yakın hastaneye gönderiyoruz" diye konuştu.

Çelik ayrıca, ısınma sorunu olduğunu, jeneratörlerin benzine ihtiyacı olduğunu ve benzin sıkıntısı yaşadıklarını da belirtti.

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU