"Davutoğlu'nun ziyaret ettiği derneğe çay ve şeker yardımı kesildi" iddiası

Karatay Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Çetin, ziyaretin ardından yaşanan gelişmelerle istifaya zorlandığını ifade etti

Fotoğraf: Twitter

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Konya’da ziyaret ettiği Karatay Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Çetin, ziyaret sonrası belediyenin derneğe verdiği desteğin kesildiğini ve istifaya etmeye zorlandığını ileri sürdü.

Davutoğlu memleketi Konya'da düzenlenen programda Karatay Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Çetin ve derneğe bağlı bazı muhtarlarla bir araya gelmişti.

"İstifaya zorlandım"

Ziyaretin ardından istifa eden Çetin, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca'nın bu görüşmeden rahatsız olduğunu iddia ederek, “Derneğe yapılan personel desteği ile çay-şeker yardımı kesildi. Bana açıkça istifa et demediler ama yaptıklarıyla beni istifa etmeye zorladılar. İstifa etmek zorunda kaldım” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Belediye başkanı rahatsız olmuş"

Sözcü’den Müslüm Evci’ye konuşan Çetin şunları söyledi: 

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Davutoğlu ile görüşmemizden rahatsızlık duymuş. Hasan Kılca bundan dolayı benimle eskisi gibi istişarede bulunmayacaklarını ve derneğe eskisi gibi yardım yapmayacaklarını söyledi.


"Arkadaşlarım zor durumda kalmasın diye..."

Dernekte çalışan çay ve temizlik personelinin belediye tarafından geri çekildiğini aktaran Çetin, “Derneğimize yapılan bütün yardımlar tek tek kesilmeye başladı. Derneğimizde bulunan temizlik personeli ve çaycı derneğin hizmetinden alındı. Ardından yapılan çay ve şeker yardımı da kesildi. Ben derneğimizin ve dernek üyesi arkadaşlarımızın zor durumda kalmaması için istifa etmek zorunda kaldım” diye konuştu.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU