Abbas: Yahudi yerleşim birimleri tarihin çöplüğüne yuvarlanacak

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistin toprakları üzerinde kurulan Yahudi yerleşim birimlerinin tarihin çöplüğüne yuvarlanacağını ifade etti

Mahmud Abbas / Fotoğraf: ECFR

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas dün Ramallah kentindeki Celezon Mülteci Kampı'nı ziyaret etti. Abbas, kamptaki anıta çelenk bıraktıktan sonra incelemelerde bulundu.

Filistin halkının toprağına sadık olduğunu ve bunun için mücadele edeceğini söyleyen Abbas, kamptaki topluluğa hitaben yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı;

Vatanımızda kalacağız ve kimse bizi buradan çıkaramaz. Bu topraklar üzerindeki yerleşimlerin, bu memlekette olmaya hakkı yok. Bu nedenle onlara şunu diyoruz: İstediğiniz kadar konut ve yerleşim birimi inşa edeceğinizi ilan edin, inşallah hepsi bir gün yok olacak ve tarihin çöplüğüne yuvarlanacaktır. Günün birinde, bu toprakların sahipleri olduğunu anlayacaklar. Bu topraklar 5 bin yıl önce burada yaşayan Kenanlılarındır. Biz Filistinliler de Kenanlılarız.


Filistin’deki şehirleri ve kampları çok nadir ziyaret eden Abbas’ın burada başvurduğu ifadeler genelde kullandığı diplomasi dilinden daha keskindi.

Abbas konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

Bize uygulanan ablukayı biliyorsunuz. Ama maaşlarınızı kesmek zorunda kaldık ve hiçbiriniz küsmedi, itiraz etmedi. Çünkü bu, bir vatan meselesi. Bu nedenle, sizi selamlıyor ve şerefli konumunuzdan ötürü tebrik ediyorum.


İsrail hükümeti, Filistin yönetimi adına topladığı vergilerin 139 milyon dolarlık kısmını kesme kararı aldığını duyurmuştu.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU