Depremzedeler bayram namazını açık havada kıldı

Denizli’de depremin ardından kurulan çadırlarda yaşayan depremzedeler, bayram namazını açık havada kıldı. Namaza Denizli Valisi Karahan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan da katıldı

Fotoğraf: AA

6 şiddetinde depremle sarsılan Denizli'nin Bozkurt ilçesinde, vatandaşlar bayram namazını mesirelik alanda kıldı. 

Bayram namazı öncesi, depremin merkez üssü olan Bozkurt’ta belediyeden yapılan anonsla namazın kaymakamlık binası arkasındaki ağaçlık alanda kılınacağı duyuruldu.

Depremzedelerin yanlarında getirdikleri kilim, hasır ve seccadelerin üzerinde kıldıkları namaza, Denizli Valisi Hasan Karahan, Kaymakam Hasan Sadebıyık, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Zolan da katıldı.

Namazda Bozkurt Müftüsü Ahmet Demirel, yaşanan deprem nedeniyle cemaate geçmiş olsun dileklerini ileterek, ilçe sakinlerinin bayramını huzur içinde geçirmesini temenni etti.

Namazın ardından vatandaşlarla bayramlaşan Vali Karahan buruk buruk bir bayram yaşadıklarını söyledi. Vali Karahan, enkaz kaldırma çalışmaları hakkında da bilgi verdı:

İlk etapta ağır hasarlı binaların yıkılması işlemleri yapılacak. Onun dışında çadırlarda vatandaşlarımız kalmaya devam ediyor. Ağır hasarlı binalara kesinlikle girilmemesini sağlıyoruz. Vatandaşın bayram sevincini en güzel şekilde yaşaması için devletin tüm imkanlarını seferber ediyoruz.
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU