Son şampiyon Manchester City lige farklı başladı: 5-0

İngiltere Premier Lig'de Manchester City, Raheem Sterling'in "hat-trick" yaptığı maçta West Ham United'ı deplasmanda 5-0 yenerek sezona galibiyetle başladı

Fotoğraf: Reuters

İngiltere Premier Lig'de ilk hafta mücadelesinde Manchester City, deplasmanda West Ham United'ı 5-0 mağlup etti.

İspanyol teknik adam Pep Guardiola yönetiminde son iki sezonda şampiyonluğa ulaşan Manchester City, ligin ilk hafta karşılaşmasında Londra Stadı'nda West Ham United'ın konuğu oldu.

Manchester City, 25. dakikada Gabriel Jesus'un attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

Mücadelenin ikinci yarısında baskılı oyununu sürdüren Manchester City, 51, 75 ve 90+1. dakikalarda gol atarak "hat-trick" yapan Raheem Sterling ve 86. dakikada Sergio Agüero'nun penaltıdan attığı gollerle mücadeleden 5-0 galip ayrılarak lige 3 puanla başladı.

 

 

Raheem Steling, bir dönem Galatasaray forması da giyen Chelsea efsanesi Didier Drogba'dan sonra, bir açılış maçında hat-trick yapan ikinci futbolcu olarak tarihe geçti.

Karşılaşmada West Ham United'da Fabian Balbuena Gonzalez ve Felipe Anderson, Manchester City'de ise Kyle Walker ile Raheem Sterling, sarı kart gördü.

Manchester City'nin sözleşmesini 4 yıl uzattığı Türk asıllı Alman futbolcu İlkay Gündoğan, mücadelenin 79. dakikasında Kevin De Bruyne'ün yerine oyuna dahil oldu. 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU