Walmart katliamların ardından oyun satışını kısıtladı, silah satışına devam

El Paso’da bir mağazasında yaşanan saldırı sonrası şiddet içerikli oyunlarla ilgili materyallere sınırlama getiren ABD’li perakende devi bir yandan da silah satmayı sürdürüyor

Virginia eyaletinin Alexandria kentinde bir Walmart mağazası (AP)

El Paso ve Dayton’da geçen hafta sonu 24 saat arayla yaşanan iki silahlı katliamın yankıları sürerken, şubelerinden birinde kanlı saldırı gerçekleşen Walmart firması, şiddet içeren video oyunlarıyla ilgili demoları ve teşhir malzemelerini mağazalarından kaldırma kararı aldı.

Walmart Sözcüsü Tara House, “Bu kararı geçen hafta yaşanan olaylara karşı saygı göstergesi olarak aldık ve bu davranışımız video oyun çeşitliliğimizde uzun vadeli bir değişiklik yaptığımız anlamına gelmiyor” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD’nin en büyük silah ve mühimmat satıcısı Walmart, video oyunlarla ilgili kısıtlama kararı almış olsa da diğer taraftan silah satışından geri adım atmıyor.

Kuruluş yetkililerinden Randy Hargrove pazar günü Teksas eyaletinin El Paso kentinde bir Walmart mağazasında meydana gelen ve 22 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırının ardından verdiği röportajda, Walmart’ın silah satışında herhangi bir değişikliğe ya da kısıtlamaya gitmeyi planlamadığını duyurmuştu.

Walmart’ın şiddet içerikli oyunlarla ilgili kararı, ABD Başkanı Donald Trump’ın yanı sıra Cumhuriyetçilerin ve Fox News uzmanlarının son zamanlarda yaşanan silahlı katliamlarla video oyunları arasında bağlantı kurma çabasının hemen sonrasında gelmesi dikkat çekiyor. 

Ne var ki bu iki nokta arasında bağlantı olduğuna dair kanıtlar bulunmuyor. Video oyunları tüm dünyada mevcut ancak ABD silahlı şiddetin yaygınlığı bakımından uç bir örnek teşkil ediyor.

 


Öte yandan Walmart'ın silah satışındaki rolüne Amerikalı siyetçilerden de tepki gelmişti. 

2020 ABD başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti’nin aday adaylarından Senatör Elizabeth Warren, ülkedeki silahlı şiddetten Walmart gibi silah dağıtıcılarının da payına düşenler olduğunu belirtmiş ve söz konusu firmaya Twitter üzerinden yaptığı çağrıda şu ifadeleri kullanmıştı:

Silah satan şirketler kendi toplumlarının güvenliğinin sorumluluğunu taşıyor. Walmart dünyadaki en büyük silah perakendecilerinden biri. Sattıkları silahlar kendi müşterilerini ve çalışanlarını öldürüyor. Hiçbir kazanç bu hayatlardan değerli değil. Doğru olanı yapın ve silah satışını durdurun.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU