Abu Dabi Veliaht Prensi Al Nahyan: Pakistan'ın bende özel bir yeri var

Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid Al Nahyan, resmi ziyarette bulunmak üzere Pakistan'a geldi. Ziyarette iki ülke arasındaki ekonomik yardım paketi anlaşmaları görüşüldü

Başkent İslamabad'daki Nur Han Askeri Üssü'nde Başbakan İmran Han tarafından karşılanan Al Nahyan onuruna 21 pare top atışı yapıldı.

Son olarak 2007'de Pakistan'a ziyaret düzenleyen Al Nahyan ile Han, Başbakanlık ofisinde baş başa ve heyetler arası görüşmeler yaptı.

Heyetler arası görüşmelere Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureşi, Maliye Bakanı Asad Ömer, İçişleri Bakanı Şehriyar Afridi, Enerji Bakanı Ömer Eyüp Han ile yatırım, ticaret ve dış politika danışmanları katıldı.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görüşmelerde ikili, bölgesel ve uluslararası konular ile iki ülke arasında yapılan ekonomik yardım paketi anlaşmaları görüşüldü.

 

 

Başbakanlık ofisinde yapılan görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Muhammed bin Zayid Al Nahyan, tüm alanlarda Pakistan ile ilişkilerin geliştirileceğini söyledi.

''Pakistan'a ilgim çocukluğuma dayanıyor''

Al Nahyan, ekonomi ve ticaret alanlarında önümüzdeki dönemde yeni anlaşmalar yapılacağını ve iki ülke ilişkilerinin üst seviyeye taşınacağını belirtti.

Abu Dabi Veliaht Prensi, ‘’Pakistan’a olan ilgim çocukluğuma dayanıyor ve ben 2019 yılının ilk ziyaretini kardeş ülke Pakistan’a gerçekleştirdim. Pakistan hükümetine ve halkına başarı ve hayır diliyorum. Pakistan’ın kalbimde başka bir yeri var’’ ifadelerini kullandı.

Pakistan gençlerinin gelecek için umut vadettiğini belirten Veliaht Prens, onlara yönelik yatırımların da artırılacağını ifade etti.

 

 

Han: Al Nahyan'ın Pakistanlıların kalbinde özel bir yeri var

Pakistan Başbakanı İmran Han ise, Veliaht Prens Al Nahyan’In Pakistan halkının kalbinde özel bir yere sahip olduğunu söyledi ve başta Birleşik Arap Emirlikleri’nin Pakistan Merkez Bankası’na yaptığı yardımlar olmak üzere muhtelif alanlardaki destekleri için kendisine teşekkürlerini iletti.

Görüşme, Han'ın göreve geldiği ağustos ayından bu yana iki ülke arasında yapılan üçüncü buluşma oldu.

 

 

Son iki görüşmede Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE), Pakistan'a maddi yardımda bulunması konusunda mutabakata varılmıştı.Suudi Arabistan ile de benzeri bir anlaşma yapan Pakistan, yıllık petrol ithalatının yüzde 60'ını bu şekilde sağlamış oldu.

DAHA FAZLA HABER OKU