Avengers: Endgame'in yönetmenleri Kaptan Amerika'yla ilgili kafa karıştıran detaya açıklık getirdi

Uyarı: Avengers: Endgame'e ilişkin "spoiler" içerir

Avengers: Endgame'in yönetmenleri, Kaptan Amerika'nın zaman içinde yaptığı yolculuklarla ilgili kafa karıştırıcı hikaye boşluklarına değindi.

Marvel filminin yönetmenleri Joe ve Anthony Russo, çarşamba günü Reddit'te gerçekleşen soru-cevap etkinliğinde hayranların sorularını cevapladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hayranlardan biri filmde Steve Rogers'ın zamanda geriye gidip Sonsuzluk Taşları'nı ait oldukları zamana götürdüğü son sahne hakkında sorular sordu.

Rogers sahnede geçmişte kalmaya karar veriyor ve nihayet hayatının aşkı Peggy Carter'la romantik macerasını yaşıyor. Daha sonra da yaşlı bir adam olarak ana zaman akışına döndüğü görülüyor.

Bir hayran Russo kardeşlere zaman yolculuğu yaparken kuantum kostümünü (Avengers'ın zaman içinde geri gitmek için kullandığı beyaz giysi) giymeyen Kaptan Amerikan'ın ana zaman akışına nasıl döndüğünü sordu.

Avengers hayranı şöyle yazdı:

Kaptan Amerika'nın tüm taşları geri götürdükten sonra ana zaman akışına nasıl döndüğünü anlamama/anlamamıza yardımcı olabilir misiniz? Çünkü bu durum filmin başlarında Banner'ın açıkladığı zaman yolculuğu teorisiyle çelişiyor. Banner zamanda geri döndüğünüzde farklı bir zaman akışı oluşturduğunuzu, böylece geçmişi etkileyemeyeceğinizi söylüyor. Kaptan Amerika da taşları geri götürdüğünde farklı bir zaman akışı başlatıyorsa eğer, kuantum kostümünü giymiyorken ana zaman akışına nasıl geri döndü?

Russo kardeşler de Rogers'ın zaman içinde seyahat etmek için kuantum kostümüne ihtiyacı olduğunu doğruladı ve buna ek olarak bir Pym partikülüne de (Ant-Man'in kostümünün yaratıcısı Hank Pym'in adıyla anılıyor) ihtiyaç duyacağını ekledi.

Russo kardeşler, "Zaman yolculuğu için kuantum kostümünü giymek zorunda olması konusunda haklısın. Sıçrayışı yapmak için de bir Pym partikülü kullanmalıydı. Kostümü bankta giymiyor. Çünkü zaman yolculuğu yaptığı an tam olarak o an değil" diye yanıt verdi.

Bu cevap da hayranların kafasını biraz karıştırdı. Bazılarına göre yönetmenlerin cevabı, Rogers'ın ana zaman akışına döndüğü ve ekranda yaşlı bir adam olarak görülmeden önce kostümünden kurtulduğu anlamına geliyor.

Bir hayran şu ifadeleri kullandı:

Esas zaman akışından ayrıldıktan birkaç dakika sonra Kaptan'ın 2023’e kadar alternatif bir akışta hayatını sürdürdüğünü anladım. Daha sonra da kuantum kostümünü kullanarak zamanda geri gidiyor ve bizim izlediğimiz zaman akışına, bıraktığımız ana geri geliyor. Nano kostümü de anında depolama yerine dönüyor. İşte bu kadar!

Bir başkasıysa, “Evet, nano teknolojisi sayesinde kostümden kurtulmak sadece birkaç saniyesini alıyor. Yani biz onu bankta görmeden saniyeler önce oraya gelmiş olabilir" yorumunda bulundu.

Endgame bu sene nisanda vizyona girdi ve Avengers serisini sona erdiren film oldu.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU