İmamoğlu Erdoğan'ın damadına ziyaretini anlattı: Duyurmamak gibi bir niyetimiz yoktu, karşı tarafın çekincesi vardı

İBB’nin vakıf ve derneklerle ilişkisinin incelenip hepsinin gözden geçirildiğini söyleyen İmamoğlu “Anlamlı olanla devam eder, anlamsız olanlara da son verilir. Baktığımız pencere bu” dedi

Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar'ın insansız hava aracı üretim fabrikasına yaptığı ziyaretle ilgili açıklamalarda bulundu.

Ziyaretin gizli olmadığını ifade eden İmamoğlu, “15 Temmuz anması sırasında Selçuk (Bayraktar) beyin babası (Özdemir Bayraktar) ile bir diyaloğumuz oldu. Vakıflar konusundaki söylememizden alınganlık göstermiş. Kendileri ısrarla şahsına hakaret edildiğini söyledi. Bu orada kalabalıkta bir tartışma şeklinde sürerken 'İster sen gelirsin ister ben gelir ziyaret ederim, oturur konuşuruz’ dedim. Randevu talebimiz oldu gittik ziyaret ettik ağırlıklı olarak bu konuyu konuştuk. Dertleştik, hiçbir vakfa ithamımız ve iftiramız olmadığını dile getirdik” diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Teknofest'e destek vereceğiz"

Tesisi ziyareti sırasında hatıra fotoğrafı çektirdiğini de ifade eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, Selçuk Bayraktar’ın mütevelli heyeti başkanı olduğu Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) vasıtası ile Atatürk Havalimanı’nda yapılacak Teknofest için İBB’nin destek vereceğini de ifade etti. İmamoğlu, "Bilim ve teknoloji fuarı yapılacak, İstanbullu oraya erişmek istiyorsa bu konuda niçin destek vermeyelim. Öyle şey mi olur? Biz eğitimden kültürden bilimden sanattan yanayız. Ben buna katkı sunmayacağım da neye katkı sunacağım? Aslında baktığımız yönün bir ispatıdır bu davranış. Onunla ilgili destek verme taahhüdünde bulunduk. Sohbet bu kulvardaydı” ifadelerini kullandı.

"Bir şekilde sızmış"

Selçuk Bayraktar ve Özdemir Bayraktar'ın görüşmenin basına yansımaması konusunda eğilimi olduğunu için duyuru yapmadıklarını belirten İmamoğlu, şunları söyledi:

Bizim duyurmamak gibi bir niyetimiz yoktu. Orada fotoğraf çekilme bunu duyurup duyurulmasına karar verecek onlar. Onların ev sahibiydi, aile şirketlerini ziyaret ettik. Buna biz karar veremezdik. O tarafın bu konudaki çekincelerini ya da olmaması yönündeki eğilimini görünce bizim için de sadece bir ziyaret olarak kaldı. Kaldı ki her ziyaretimizi basınla paylaşmak durumunda olamayız zaten. Buna karar verecek olan ev sahipleridir. Ama bir şekilde sızmış

"Anlamlı olanla devam eder"

İBB’nin bu vakıf ve derneklerle ilişkisinin incelendiğini hepsinin gözden geçirildiğini söyleyen İmamoğlu “Anlamlı olanla devam eder, anlamsız olanlara da son verilir. Baktığımız pencere bu” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU