Cezayir Genelkurmay Başkanı: Ordunun herhangi bir siyasi talebi yok

Cezayir Genelkurmay Başkanı Ahmed Kayid Salih, "Diyalog ile mümkün olan en kısa sürede çözüm sağlanabilir ve seçimlere gidilebilir" açıklamasını yaptı

Cezayir Genelkurmay Başkanı Ahmed Kayid Salih / Fotoğraf: Şarku’l Avsat (Arşiv)

Cezayir Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı Ahmed Kayid Salih, çarşamba günü yaptığı açıklamada, askeri kurumun ülkedeki krize anayasal çözüm bulma bağlılığını yineledi.

Salih bugün başkentin güneyindeki askeri bölgeye gerçekleştirdiği ziyarette yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Anayasa, devletin korunması için güvencedir. Diyalog ile mümkün olan en kısa sürede çözüm sağlanabilir ve seçimlere gidilebilir. Ordunun vatana hizmet etmek, güvenlik ve istikrarı sağlamak dışında hiçbir siyasi isteği yoktur.


Salih ayrıca Ordu Yüksek Komutanlığı’nın Cezayir karşıtı programlar ve olayların seyrini değiştirme amacıyla ülkenin mevcut durumunun ihlal edilmeye çalışılması hakkında istihbarat edindiği bilgisini verdi.

Salih, anayasal boşluğun tuzağına düşülmemesi ve istenmeyen olayların yaşanmaması için yaptığı çağrıyı yineleyerek diyalogun samimi, güvenilir, müzakereye inanan, başarı için çalışan ve bir karşılık ya da teşekkür beklemeyen ulusal şahsiyetlerle yapılması gerektiğini işaret etti.

Salih, seçimleri öncelikli olarak hazırlamak, düzenlemek ve takip etmek için bağımsız heyetin acil olarak görevlendirilmesinin gerektiğini vurguladı.

Ulusal Arabuluculuk ve Diyalog Heyeti'nin çabalarına dikkati çeken Salih, taraflı sloganlar atan, şüpheli çağrılarda bulunan, sunulan tüm girişimleri ve elde edilen sonuçları reddetmekte ısrar eden çetelerin (eski yetkililer) bağlantılı olduğu küçük grupları eleştirdi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat'tan Independent Türkçe için çeviren: Zeynep Kansu

DAHA FAZLA HABER OKU