Yemen’de çatışmalar yeniden başladı

Yemen’in geçici başkenti Aden’de hükümete bağlı kuvvetler ile BAE destekli güçler arasındaki çatışmalar yeniden başladı

Fotoğraf: AA

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Yemen'de meşru hükümete bağlı Cumhurbaşkanlığı koruma güçleri ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) destekli Hizam el-Emni güçleri arasında dün çıkan ve bir süre sonra sona eren çatışmalar yeniden başladı.

Husilerin yayın organı El Mesire, Husilerin lideri Abdulmelik El Husi’nin kardeşi İbrahim Bedreddin El Husi’nin suikast sonucu öldürüldüğünü duyurdu.

Bir kişinin hayatını kaybettiği çatışmaların kentteki Maaşık Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve Merkez Bankası çevresinde yaşandığı aktarıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aden'de BAE destekli Hizam el- Emni güçlerine ait El-Cela Karargahı'na geçen hafta gerçekleştirilen saldırıda ölenler, dün Maaşık Cumhurbaşkanlığı Sarayına yakın mezarlıkta toprağa verildikten sonra saray yakınında kısa süreli silahlı çatışma çıkmış, ölü ve yaralıların olduğu belirtilmişti.

Hizam el-Emni güçleri tarafından Maaşık Sarayı'na açılan yolların kapalı tutulduğu o saatlerde, koalisyon güçlerine ait savaş uçakları da Aden semalarında uçuyordu

Güney Geçiş Konseyi Başkan Yardımcısı Hani Bin Berik de olayın ardından konseye ait "Bağımsız Aden" kanalında yaptığı açıklamada, destekçilerine Maaşık Cumhurbaşkanlığı Sarayına yürüyerek, ele geçirmeleri çağrısında bulunmuştu.

Hükümete bağlı güçlerin Aden'i kaosa sürüklemekle itham eden Bin Berik ayrıca, hükümetin Aden'de kalmasının tehlike oluşturduğunu öne sürüyor.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU