Saadet Partili gençlerden Kaz Dağları Tepkisi: Emperyalist şirketlere peşkeş çekildi

Saadet Partisi İstanbul İl Gençlik Kolları, Kanadalı şirketin Kaz Dağları yakınlarındaki altın arama faaliyetlerini Kanada Başkonsolosluğu önünde protesto etti

Fotoğraf: Twitter 

Saadet Partisi İstanbul İl Gençlik Kolları, Kanadalı Alamos Gold şirketinin, Çanakkale’de Kaz Dağları yakınlarındaki Kirazlı Köyünde altın arama faaliyetlerinden dolayı neden olduğu doğa katliamını Kanada Başkonsolosluğu önünde protesto etti.

İstanbul Levent’te bulunan başkonsolosluk binası önünde toplanan Saadet Partisi İstanbul İl Gençlik Kolları bir basın açıklaması düzenledi.

İl Gençlik Kolları Başkanı Yasin Kalaycı, Kaz Dağları’nda 195 bin ağacın katledilmesinde baş aktörlerden biri olan Alamos Gold firmasını protesto ettiklerini ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Emperyalist şirketler ve onlara müsaade eden işbirlikçi idareciler, altından girip üstünden çıktılar ve bu milli servetimizi talan ettiler” ifadelerini kullanan Yasin Kalaycı, “Bir avuç mutlu azınlığın, emperyalist şirketlerin çıkarı uğruna madenlerimiz emperyalist şirketlerin bitmek bilmeyen iştahına sunulmuştur” dedi.

“Rant uğruna yüzyıllardır ayakta duran ağaçlarımız tarumar edildi”

Yer altı ve yer üstü zenginlikleriyle bölgenin büyük önem taşıdığını vurgulayan Saadet Partisi İstanbul İl Gençlik Kolları’ndan yapılan açıklama şu şekilde:

Öncelikle, Kaz Dağları’ndan bahsetmemiz gerekirse, bu bölge gerek yeraltı gerek yerüstü zenginlikleriyle büyük önem taşımaktadır. Yeraltında altın rezervleri, yerüstünde ise dünyanın ikinci önemli oksijen deposu bulunmaktadır. Ancak ne yazık ki emperyalist şirketler ve onlara müsaade eden işbirlikçi idareciler, altından girip üstünden çıktılar ve bu milli servetimizi talan ettiler. Erbakan Hocamızın, ‘Toprak ayağımızın altından kayıyor’ haykırışını hatırlıyor ve ne yazık ki yine haklı çıktığını görüyoruz. Cenab-ı Hak bu coğrafyanın, bu cennet vatanın altını-üstünü nimetlerle donatmış. Dünyanın en kıymetli madenleri bu coğrafyada. Altın, bor, uranyum ve saymakla bitmeyen maden rezervleri ve yine dünyanın en kıymetli yerüstü güzellikleri yine bu coğrafyada. İşte en bariz örneği, Alplerden sonra dünyanın ikinci oksijen deposu Kaz Dağları ancak bir avuç mutlu azınlığın, emperyalist şirketlerin çıkarı uğruna madenlerimiz emperyalist şirketlerin bitmek bilmeyen iştahına sunulmuştur. Rant uğruna yüzlerce yıldır ayakta kalan ağaçlarımız da tarumar edilmiştir. Sadece Kaz Dağları’nda değil, Erzincan’dan Antalya’ya, Aydın’dan Artvin’e kadar uzanan madenlerimiz ne yazık ki yine belirli emperyalist şirketlere peşkeş çekilmiştir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU