Depremzedeler ilk geceyi çadır kentte geçirdi

Denizli'nin Bozkurt ilçesinde meydana gelen 6 büyüklüğündeki deprem sonrasında, zepremzedeler ilk geceyi ilçe stadında oluşturulan çadır kentte geçirdi

Denizli’nin Bozkurt ilçesinde meydana gelen 6 büyüklüğündeki depremin ardından bölge halkı ilk geceyi AFAD tarafından ilçe stadında kurulan çadırlarda geçirdi.

Çadır kent çevresinde AFAD personeli ve Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler, depremzedelerin gerekli ihtiyaçları için çalışma yürütüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Geceyi çadır kentte geçiren depremzedeler şunları söyledi:

Depremi ‘Korkunç’ olarak nitelendiren depremzede Behiye Özdemir, “Çok şükür daha fazlası ve fena bir durum olmadı. Bayram böyle oldu. İnşallah, hiç bir şey olmadan ötesini getireceğiz. AFAD çalışmalara yeni başladı. Biz, burada 5 aileyiz. Apartman riski olduğu için buradayız, fazla bir şey yok. Çalışmalardan memnunuz, bugün yapacak bir şey yok, tek yapacağımız şey yerleşmek. Yarına Allah kerim” dedi.

 

“Oturduğumuz bina aşırı hasar gördü”

Geceyi Bozkurt İlçe Stadı’nda kurulan çadırlardan birinde geçirecek olan depremzede Mehmet Ali Çoban ise, “Merkez Mimar Sinan Mahallesi’nde oturuyorum. Oturduğumuz bina aşırı hasar gördü, şu anda hasardan dolayı oturacak durumu olmadığı ve AFAD’ın böyle bir imkan sağladığı için buraya geldik. Deprem anında işyerim olan lokantada çalışıyordum. Nasıl dışarı kaçtığımızı bilemedik. Hatta Çinli müşterilerimiz vardı, birlikte kaçtık. Hatta karşıdaki komşularımız kaçarken evlerinin bacaları göçtü, adam kaçarken üstüne göçüyordu. Ben zaten kiralık evde oturuyorum. Yarın dolaşacağız, kiralık ev bulabilirsek yarından itibaren taşıyacağız. Zaten, büyük ihtimalle kaldığımız eve ağır hasar verilecek, içinde göçmeler var. İçeri giremediğimiz için eşyalara da bakamadık” diye konuştu.

 “Artık hayatımız bitti diye düşündük”

Bozkurt’ta yaşayan bir başka depremzede kadın ise, ailecek korktuklarını ve geceyi kurulan AFAD çadırında geçireceklerini kaydetti. Depremzede kadın, “Bugün bayağı sallandık, Artık hayatımız bitti diye düşündük. Çok şükür bugün her şey bitti, şükür rabbime. Bugünle böyle gelmiş, geçmiş olsun diyorum” ifadelerini kullandı.

"Devletin bütün kurumları harekete geçti"

Bozkurt ilçesi merkezli depremin ardından incelemede bulunmak üzere kente gelen İçişleri Bakanı Soylu, Bozkurt Kaymakamlığı önünde kurulan kriz merkezinde, Denizli Valisi Hasan Karahan'dan çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Depremin meydana geldiği andan itibaren devletin tüm kurumlarının harekete geçtiğini, hasar tespit çalışmalarının hızlı şekilde başladığını anlatan Bakan Soylu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları oldu ve onun üzerine bilgileri alıp Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettik ve kendilerinin talimatlarıyla buraya hareket ettik" dedi.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU