Pakistan, Hint filmlerini yasakladı

Ülkede Hindistan’a ait her türlü kültürel içeriğin yasaklanması için bir politika oluşturulduğu ifade edildi

Fotoğraf: Reuters

Hindistan ile Pakistan’ın aralarındaki diplomatik bağları azaltmaya karar vermesinden bir gün sonra, Pakistan tarafından Hint filmlerine yasak getirildi

Başbakanlık Bilgi ve Yayıncılık Özel Asistanı Firdous Ashiq Awan, parlamento binası önünde gerçekleştirdiği basın toplantısında, ülkedeki sinemalarda Hindistan filmi gösterilmeyeceğini söyledi. Awan, Keşmir’de medya ve diğer bilgi kaynaklarının tamamen yasaklandığını bildirdi. 

Pakistan medyasında çıkan haberlerde,ülkede Hindistan’a ait her türlü kültürel içeriğin yasaklanması için bir politika oluşturulduğu bilgisi yer aldı.

Demiryolları Bakanı Rashid Ahmed de başkent İslamabad’da kısa süre önce gerçekleştirdiği konuşmada, Lahor şehri ile Hindistan’ın Attari şehri arasındaki tren seferlerinin durdurulduğunu açıklamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pakistan-Hindistan arasındaki gerilim

Hindistan, yarım asırdan uzun süredir Cammu Keşmir'e ayrıcalık tanıyan Anayasa'nın 370. maddesini geçtiğimiz Pazartesi günü iptal ederek, bölgenin özel statülü yapısını ortadan kaldırmıştı.

Hindistan ve Pakistan, çoğunluğu Müslüman olan Keşmir topraklarının tamamı üzerinde egemenlik iddiasında bulunuyor. Ancak her iki ülke de bu bölgenin yalnızca bir bölümünü kontrol ediyor.

Pakistan Başbakanı İmran Han, dün yaptığı açıklamada, Keşmir üzerindeki yabancıların emlak sahibi olmasını engellemeyi içeren özel statünün kaldırılmasını, alanın demografisini değiştirme girişimi, uluslararası hukuk çerçevesinde yasa dışı bir hareket olarak nitelemişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU