15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nın otopark alanları İSPARK’a devredildi

Yılan hikayesine dönen 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'ndaki otopark alanları İSPARK’a devredildi. Bayrampaşa Kaymakamı Canbaba, tahliye kararını işletmeci şirkete tebliği etti. Park alanlarındaki ekipmanlar, İSPARK ekipmanları ile değiştirildi

Fotoğraf: AA

İBB 11 Temmuz’da, 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'ndaki otopark alanlarının İSPARK tarafından işletilmesine yönelik karar aldı. Otogarı işleten Uluslararası Trakya ve Anadolu Otobüsçüler Derneği ile Avrasya Terminal İşletmeleri Anonim Şirketi avukatları, kararın iptali için İstanbul 3. İdare Mahkemesi'ne dava açtı. İtirazlar ve yürütmeyi durdurmalar nedeniyle yaklaşık bir aydır devam eden süreç İBB lehine sonuçlandı.

Otoparkların İSPARK tarafından işletilmesiyle ilgili İBB tarafından alınan tahliye ve olası yıkım kararların engellenmesi için 30 bin liralık teminat yatırılması şartıyla konulan tedbir, itiraz üzerine yine 30 bin lira yatırılması şartıyla kaldırıldı.

Bu gelişmenin ardından İBB’nin, devraldığı 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'ndaki otopark alanlarının işletmesini İSPARK'a verdi.

Bayrampaşa Kaymakamı Osman Aslan Canbaba otogara gelerek, park alanlarının tahliye kararını Avrasya Terminal İşletmeleri AŞ ile Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği yetkililerine ileterek devir işlemlerini başlattı.

İBB ekipleri de, otopark alanlarının gişeleri, bariyerleri ve diğer ekipmanları sökerek, İSPARK'ın ekipmanlarını yerleştirmeye başladı.

Bayrampaşa Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, otobüs işletmelerinin çalışmalarına devam ettiğini aktararak, kendilerinden sadece otopark alanlarının tesliminin istendiğini söyledi.

Devir teslim işlemleri sırasında polis ekipleri otogarda güvenlik önlemi aldı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU