SADAT Başkanı Tanrıverdi: Bin 500 liralık reklam, iyi PR çalışmasına döndü

“Aslında ben Halk TV veya TELE1 istemiştim”

Fotoğraf: Twitter

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı TV100 programında SADAT isimli oluşumun reklamının çıkmasıyla ilgili tartışma devam ediyor.

“Uluslararası savunma danışmanlığı” yaptığını iddia eden SADAT’ın başkanı Melih Tanrıverdi, sosyal medya hesabı Twitter’dan tartışmalara konu olan reklamla ilgili bir dizi mesaj paylaştı.

Tanrıverdi’nin CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu da etiketleyerek paylaştığı mesajlar şöyle:

Etkili reklam için Halk TV veya TELE1 planlıyorduk. Hafta ortası CHP'den bir hanım kardeşimiz Kılıçdaroğlu'nun Dündar'la yapacağı programın Cumartesi yayınlanacağı bilgisini verince kanal planlamamızı değiştirmek zorunda kaldık.

Bazen evdeki hesap çarşıya uymuyor... Değil mi Kılıçdaroğlu?

2022 yılına dönük PR incelemesi yaptığımızda SADAT ile Kılıçdaroğlu birlikteliğinin en iyi reytingi yaptığını gördük. Reklam departmanımız 1.500 TL'lik bir reklam vererek bu reytingi güzel bir PR çalışmasına döndürmüş. Tebrik ederim

Aslında ben Halk TV veya TELE1 istemiştim fakat Kılıçdaroğlu onların reytingi düşük kaldığı için TV100'ü tercih etmiş. Ama sıkıntı yok, söz o kanallara da çıkarsa onlara da reklam veririz. Hem de 750 liralık (reyting / izlenme oranı meselesi)

Kim derdi Kılıçdaroğlu bin beş yüz liralık bir reklama mağlup olacak diye... Biz aklımızın zekatını versek sen ihya olursun.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Halk TV'den yanıt

Öte yandan Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu, "Etkili reklam için Halk TV veya TELE1 planlıyorduk" ifadelerine Twitter hesabından şu mesajla yanıt verdi:

Halk Tv, paramiliter bir yapının reklamlarına yer vermeyecek kadar hukuka bağlı, demokrasiye inanan milyonların kanalıdır. Sayın Kılıçdaroğlu'na yönelik imalı tehditleriniz, hiçbir parasal güçle kanalımızda yer bulamaz.

Ne olmuştu?

SADAT’ın ismi son aylarda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun şirketin İstanbul’daki merkezine yaptığı ziyaret ile gündeme gelmişti. Kılıçdaroğlu, SADAT’ı "paramiliter kuruluş" olarak tanımlamış, "seçim güvenliğini sarsacak bir durumdan" SADAT ve cumhurbaşkanlığını sorumlu tutmuştu.

TV100’den gazeteci Uğur Dündar’ın Kılıçdaroğlu’nu konuk ettiği program dün akşam bant kaydından yayınlandı.

Programda sık sık çeşitli reklamlar gözükürken bunlardan biri de SADAT reklamıydı.

SADAT reklamı en az beş kez yayına gelirken, programın sunucusu Dündar, bunun "sadece bir kez" olduğunu savundu.

Bu sabah Twitter adresinden konu hakkında mesaj paylaşan Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

O az kalmış aklınızı alırım sizin, paramiliter artıkları, siz kimi tehdit ediyorsunuz!

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU