Tunceli’nin DiCaprio’su... Ayıyla iki kez boğuştu, hayatta kaldı

Leonardo DiCaprio’nun ayıyla boğuştuğu sahneyle akılda kalan The Revenant-Diriliş filmi Tunceli’de gerçek oldu. Ayıyla boğuşan çoban yaralı olarak kurtuldu. Ateş yakarak, askeri helikopterin kendisini bulmasını sağlayan çoban hastaneye kaldırıldı.

Görsel: Kolaj

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde Mercan Dağları Hasangölü mevkisindeki yaylada arkadaşlarıyla koyunlarını otlatan Erhan Çubuk, akşam saatlerinde odun toplamaya başladı.

Bu sırada yanında yavruları bulunan ayı ile karşılaşan Çubuk kaçmaya başladı. Çoban kendisine yetişen ayının saldırısında yaralandı. Çubuk, durumu arkadaşlarına ve 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildiren Çubuk, ekiplerin yerini bulması için ateş yakıp bekledi. Günün ağarınca bölgeye gelen askeri helikopter Çubuk’u Tunceli Devlet Hastanesi’ne ulaştırıldı.

İki defa boğuştuk

Sağlık durumu iyi olan Çubuk, olayı şöyle anlattı:

Ayıyı görünce geri kaçtım, ayı beni kovalayıp yakaladı. İki defa boğuştuk sonra beni bıraktı kaçtı. Sabaha kadar yaylada kaldım. Sabah 112 Acil Sağlık'ı arayıp yardım istedim. Yerimi anlasınlar diye ateş yakarak duman çıkardım sonra helikopter gelip beni oradan aldı.

Çubuk, ayının yanında iki yavrusu için kendisini tehdit olarak algıladığı için saldırmış olabileceğini söyledi.

Bir ayı saldırısı da Kars’ta yaşandı

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Erdi Çelik (19) adlı çoban da ayı saldırısına uğradı. Çelik, ayıdan kaçarken, Karakurt Barajı mevkisinde, kayalıklardan düşerek yaralandı. Baraj çalışanlarının ihbarı üzerine, olay yerine gelen jandarma ve arama kurtarma ekipleri yaklaşık bir saatlik çalışmayla Çelik’i düştüğü yerden çıkarttı. Vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar olan Çelik, Sarıkamış Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU