Pentagon Sözcüsü: Amacımız, Türkiye’de ABD-Türkiye ortak operasyon merkezi kurmak

Rûdaw’ın haberine göre, Pentagon Sözcüsü Robertson, Fırat’ın doğusunda oluşturulacak güvenli bölgeye ilgili açıklamasında, ‘Amacımız, Türkiye’de ABD-Türkiye ortak operasyon merkezi kurmak’ dedi

Fotoğraf: AA

Milli Savunma Bakanlığı, ABD’li askeri heyetle yürütülen görüşmelerde, güvenli bölgenin tesisi için “Müşterek Harekat Merkezi” kurulması konusunda görüş birliğine varıldığını açıkladı.

Açıklamada, ‘Güvenli bölgenin barış koridoru olması ve Suriyelilerin ülkelerine dönmeleri için her türlü ilave tedbirin alınması konusunda mutabık kalındı’ ifadeleri kullanıldı.

Rudaw’ın haberine göre ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Sean Robertson, Fırat’ın doğusunda oluşturulacak güvenli bölge için, ‘Amacımız, Türkiye’de ABD-Türkiye ortak operasyon merkezi kurmak’ dedi.

Müzakerelerde ilerleme sağlandı

Pentagon Sözcüsü Sean Robertson’ın, Rûdaw muhabirine yaptığı açıklamada ‘Bu hafta Ankara’da, Suriye’nin kuzey doğusunda kurulacak güvenlik mekanizması ile ilgili yürütülen askeri müzakerelerde, NATO müttefikimiz Türkiye’nin haklı endişelerini kapsayan ilerleme sağlandı’ dedi.  

Habere göre Robertson şu ifadeleri kullandı:

Amacımız, devamlı bir şekilde planlamanın yapılarak uygulanması için Türkiye’de ABD-Türkiye ortak operasyon merkezi kurmak. Savunma Bakanlığı’nın amacı Suriye’de IŞİD’in tamamıyla ortadan kaldırılmasıdır.

Güvenli bölgenin bir kaç aşamada uygulanacağını belirten Robetson, ABD, ‘Türkiye ile müzakerelerin yürütüldüğü bir dönemde acil bir şekilde bazı adımları atmaya hazırdır” diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU