Suriye Dışişleri'nden operasyon açıklaması: ABD ve Türkiye'nin saldırganlığını durdurun

Suriye Dışişlerin'den yapılan açıklamada, Suriye'nin kuzeyine operasyon sinyali veren Türkiye'nin kınanması istendi

Suriye'nin kuzeyinde devriye gezen ABD ordusuna ait zırhlı araç / Fotoğraf: AFP

Suriye Resmi Haber Ajansı'na (SANA) konuşan Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili, Birleşmiş Milletler (BM) ve uluslararası kamuoyunu, Türkiye ve ABD'nin güvenli bölge ve ülkenin kuzeyine operasyon planını kınama çağrısı yaptı.

Suriye Dışişleri'nden yapılan açıklamada şöyle dendi:

Suriye, uluslararası kamuoyunu ve Birleşmiş Milletler’i, istikrarı ve barışı tehdit eden, bölgedeki ve dünyadaki gerilimi tırmandıran ABD-Türkiye ortak saldırganlığını kınamaya ve durdurmaya davet ediyor. Suriye krizinin çözümü için tüm çabaları destekliyor.


Suriye Dışişleri’nden yetkili, ABD ve Türkiye’nin kurmayı planladığı “güvenli bölgenin” ülkenin bağımsızlığına ve toprak bütünlüğüne kastettiğini söyledi.

“Basiretini kaybetmiş Kürtler operasyonu bir bahane olarak kullanmamalı”

Ülkenin kuzeyindeki Kürt gruplara çağrıda bulunan Suriyeli yetkili şunları söyledi:

Suriyeli Kürtlerin oluşturduğu basiretini kaybetmiş bazı gruplar ABD ve Türkiye’nin düşmanca planını kendilerine bir malzeme ve bahane olarak görmeyi bırakmalıdır. Bu gruplar, gelişmekte olan tehlikeyi durdurmak için tarihi bir sorumluluk taşımaktadır. Onlar, hesaplarını bir kenara bırakıp, dış tehditlere karşı Suriye halkı ve Suriye Arap Ordusu ile aynı safta yer almalı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’nin kuzeyine yapılması planlanan operasyonla ilgili dün yaptığı açıklamada, “ABD ile birlikte bir harekat merkezinin kurulması kararı verildi. Harekat merkezinin kurulmasıyla süreç başlayacaktır. Fırat’ın doğusunda adımın atılması aslolandı. Bu da şimdi Amerikalılarla birlikte gerçekleştiriliyor” ifadelerini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU